Uspešnica v DKino: Jaz, Tonya (I, Tonya)

/PublishingImages/harb-i-tonya-jul18-hero.jpg

Novica o napadu na umetnostno drsalko Nancy Kerrigan je leta 1994 obkrožila svet. Povzročila naj bi ga njena prijateljica in drsalka Tonya Harding. Nagrajena filmska uspešnica Jaz, Tonya je zgodba o njej.

Tonya Harding je bila precej neobičajna drsalka v športu, kjer so tekmovali večinoma premožnejši otroci. Izhajala je iz revnega okolja, a bila je ena najboljših ameriških drsalk ter ena redkih, ki so izvedle izredno zahteven trojni axel. Film nas poplje skozi njeno živjenje, a ne poda končne različice dogodkov napada, temveč to prepusti gledalcu. Zgodbi, ki sta jih povedala Tonya in njen bivši mož se namreč precej razlikujeta, mediji in konzervativni svet umetnostnega drsanja, pa so dodali še svoje interpretacije.

V glavni vlogi zablesti Margot Robbie, ki je bila tudi producentka filma in si je z njim prislužila nominacijo za oskarja. Margot Robbie smo spoznali v precej drugačni vlogi v filmu Volk z Wall Streeta, kjer je igrala ženo glavnega junaka v podobi Leonarda DiCapria, ob njej pa je zaigrala tudi Katarina Čas. V kinu je trenutno film Terminal, v katerem sta ponovno združili moči. Njena najbolj slavna vloga je seveda kot stripovska junakinja Harley Quinn v Odredu odpisanih, na seznam režiserjev s katerimi je delala pa bo kmalu lahko dodala tudi Quentina Tarantina, saj bo v njegovem filmu o Hollywoodu v šestdesetih in umorih Charlesa Mansona igrala Sharon Tate. Once Upon a Time in Hollywood oziroma po naše najbrž Nekoč v Hollywoodu je že en najbolj željno pričakovanih filmov prihodnjega leta.

Jaz, Tonya je na voljo v videoteki DKino, ki jo na televiziji Telekoma Slovenije najdete na programskem mestu 5. Volk z Wall Streeta je prav tako na voljo v Dkinum Odred odpisanih pa v HBO Go

Oglejte si video oceno filma Jaz, Tonya.


 

Za več o novih filmih v kinu, videotekah na zahtevo in na televiziji obiščite spletno stran Gledal_A bom.


Podobni članki

 

Nalaganje vsebine
© 2017 Telekom Slovenije
25. julij 2018
4112
25. julij 2018
Uspešnica v DKino: Jaz, Tonya (I, Tonya)