Uspešnica v DKino: Voznik (Baby Driver)

/PublishingImages/tehnik-baby-driver-hero.jpg

Bančni ropi, sinhronizirani v ritmu odlične glasbe,​ so glavno vodilo akcijskega trilerja Voznik in nekaj najbolj kinetično privlačnega na filmu v letošnjem letu.

Glavni junak je mlad fant po imenu Baby, ki zaradi nesreče v otroštvu sliši zvok v ušesih, ki ga poskuša zadušiti s poslušanjem glasbe iz iPoda, ki ga ima nenehno v ušesih. Kot je mogoče sklepati po naslovu, je tudi odličen voznik, ki ga je lokalni gangster prisilil v vožnje pobegov iz bančnih ropov. Roparska ekipa je zmeraj druga, sestavljena iz nepridipravov, nasilnežev in psihotikov, ki iščejo hiter zaslužek, a kljub številnim napakam in panikam jih Baby zmeraj spravi iz policijskega primeža.

Napet triler vključuje številne nore avtomobilske pregone, ki so pod taktirko žanrskega manijaka Edgarja Wrighta videti še posebej neverjetno. K temu dodatno pripomore usklajenost glasbe z akcijo, ki nas posadi za Babyjev volan. Posledično film izgubi ogromno s pretihim predvajanjem. Če sosede ali kogar koli drugega moti glasnost vašega televizorja, ko gledate Voznika, potem se raje poslužite slušalk.

Ni pa akcija vse, kar je na platnu. Ključni zaplet zgodbe je osredotočen na Babyjevo romanco z natakarico Deboro, ki deli njegovo navdušenje nad glasbo in zaradi katere skuša zapustiti kriva pota. Seveda ga nato čaka samo še en zadnji posel in tam se seveda spektakularno zalomi.

V glavni vlogi zasije najstniški idol Ansel Elgort (Krive so zvezde, Razcepljeni), ob njem pa se pojavijo še odlična Lily James, Jon Hamm, Jamie Foxx in Kevin Spacey .

Voznik je na voljo v videoteki DKino, ki jo na televiziji Telekoma Slovenije najdete na programskem mestu 5.

Odlično glasbo iz filma, Babyjev seznam predvajanja za divje vožnje in romanco pa najdete na Deezerju.

Oglejte si video oceno filma Voznik


 

Za več o novih filmih v kinu, videotekah na zahtevo in na televiziji obiščite spletno stran Gledal_A bom.

Podobni članki

 

Nalaganje vsebine
© 2017 Telekom Slovenije
7. december 2017
3772
7. december 2017
Uspešnica v DKino: Voznik (Baby Driver)