Uspešnica v DKinu: Čudežna ženska

Igor Harb in Tamara Harb 22. september 2017
/PublishingImages/Tehnik-wonder-woman-naslovna.jpg

Čudežna ženska je podrla več zidov, fizičnih na filmu in tudi metaforičnih v glavah vodij filmskih studiev, ter z neustavljivo superjunakinjo mladim generacijam končno ponudila pravo vzornico. Navdušenje je bilo veliko, najprej nad režiserko, nato nad glavno igralko, zgodbo, oddahnili pa smo si tudi zaradi humorja, ki tovrstnim filmom pritiče in na katerega so v mnogih nedavnih temačnih stripovskih filmih kar pozabili.

Dobili smo torej spektakel, klasično izvorno zgodbo naslovne Čudežne ženske, ki jo najprej srečamo na skrivnem otoku Amazonk, kjer se kljub nasprotovanju matere izuri za bojevnico. Ko v njihov svet vdre prva svetovna vojna, se Diana (Gal Gadot) odpravi v svet poiskati boga vojne Aresa, za katerega meni, da je zanetil vso sovraštvo. Spremlja jo ameriški obveščevalec Steve Taylor (Chris Pine), ki je k Amazonkam pomotoma pripeljal nemško vojsko. Najprej se odpravita v London prepričati politike v nujnost akcije, nato na fronto ob podpori raznolike in zabavne druščine. Med potjo se zbližata skozi kopico prikupnih in zabavnih scen, ki so odličen kontrast pusti temačnosti vojne.

Ljubitelji akcije nikakor ne smete zamuditi spektakularnega preboja Čudežne ženske na fronti, ki poseka končni spopad iz Batman proti Supermanu. Treba je pa priznati, da je zaključek malenkost razvlečen, saj bi lahko pričakovali več kot standardni spopad z ultimativnim negativcem.

Oglejte si video oceno filma Čudežna ženska


 

Film je režirala Patty Jenkins, ki se bo vrnila tudi za drugi del, a Diana bo med tem obiskala filmska platna še v filmu Liga pravičnih, ki bo prišel k nam v kino novembra letos.

Čudežna ženska je na voljo v videoteki DKino, ki ga na televiziji Telekoma Slovenije najdete na programskem mestu 5.

Vse o novih filmih v kinu in videotekah pa si lahko preberete na spletni strani Gledal_A bom.

Podobni članki

 

Nalaganje vsebine
© 2017 Telekom Slovenije
22. september 2017
3660
22. september 2017
Uspešnica v DKinu: Čudežna ženska