Uspešnica v DKinu: Spider-Man: Vrnitev domov

Igor Harb in Tamara Harb 14. november 2017
/PublishingImages/spider-man-vrnitev-hero.jpg

Spider-Man je en najbolj priljubljenih stripovskih junakov vseh časov in to je njegova tretja ter najbolj zabavna filmska podoba v tem tisočletju. A nič zato, vseh pet filmov doslej je bilo spektakularnih in vrednih ogleda, ta pa je po vrhu še poln humorja in povezan v Marvelovo filmsko vesolje.

Petra Parkerja ponovno spremljamo skozi srednješolsko zgodbo, ko se šele navaja na svoje moči in junaško poslanstvo. To je seveda priložnost za iskanje vzporednic s puberteto in norčevanje iz njih. Režiserju uspe zgraditi pristno mladostniško vzdušje v šolskih scenah, hkrati pa spoliran akcioner, ki se zlahka uvršča ob bok ostalim Marvelovim uspešnicam. Tudi vključitev Iron Mana je povsem na mestu, še več pa h kakovosti in prestižu doprinese nekdanji Batman Michael Keaton kot negativec Vulture.

Čeprav je nadaljevanje filma že v pripravi, bomo Spider-Mana najprej videli kot člana Maščevalcev v prihajajočem spektaklu Maščevalci: Brezmejna vojna. Gre za prelomni film, ki bo združil vse Marvelove junake, tudi čarodeja Doktorja Stranga in Varuhe galaksije v bitki proti titanu Thanosu. Že samo zaradi ogromnega števila zvezdniških imen bo to en najdražjih filmov v zgodovini, režiserja brata Russo pa obljubljata, da bo tudi najbolj veličasten.

Poleg Spider-Mana si v videoteki DKino lahko ogledate še stripovski pustolovščini iz istega vesolja zgodb Varuhi galaksije 2. dejanje in Neverjetni Hulk. Medtem so v videotekah HBO On Demand in HBO Go na ogled Prvi maščevalec: Stotnik Amerika, Stotnik Amerika: Zimski vojak in Doktor Strange. Oba filma Neverjetni Spider-man, ki predstavljata prejšnjo različico tega junaka, sta prav tako na voljo v videoteki DKino.

Videoteka HBO On Demand je na voljo na televiziji Telekoma Slovenije na programskem mestu 203, videoteka HBO Go na programskem mestu 240 na televiziji Telekoma Slovenije, videoteko DKino pa na televiziji Telekoma Slovenije najdete na programskem mestu 5.

Oglejte si video oceno filma Spider-Man: Vrnitev domov


 

Za več o novih filmih v kinu, videotekah na zahtevo in na televiziji obiščite spletno stran Gledal_A bom.

Podobni članki

 

Nalaganje vsebine
© 2017 Telekom Slovenije
14. november 2017
3738
14. november 2017
Uspešnica v DKinu: Spider-Man: Vrnitev domov