Uspešnica v DKinu: Tisto (IT)

/PublishingImages/tisto-dkino-hero.jpg

Grozljivka, posneta po klasiki Stephena Kinga, ki je gledalce vsaj toliko navdušila kot prestrašila, je eden najbolj gledanih filmov lanskega leta.

Dogajanje je postavljeno v mestece Derry v ZDA v osemdesetih. V ospredju je skupina osnovnošolcev, ki skuša ugotoviti, zakaj je v mestu izginilo toliko otrok, vključno z bratom enega od njih. Čeprav so počitnice, se šolski nasilneži, ki so jih poimenovali zgube, vseeno spravljajo nadnje, a izogibanje agresivnim fantom se izkaže za mačji kašelj v primerjavi s pošastnim klovnom, ki jih začne zalezovati. Fantje in dekle ugotovijo, da je ta klovn, znan kot Pennywise, starodavno zlo, ki vsakih 27 let pustoši po mestu in ugrablja nedolžne duše. Odločijo se, da se mu bodo uprli, a Pennywise ima kar precej skritih, strašljivih adutov, ki jih lahko uporabi proti njim.

Knjiga in televizijska serija iz leta 1990 sta najbrž glavni vzrok za strah pred klovni, saj so Kingovi opisi in podobe igralca Tima Curryja kot Pennywisa vžgani v spomine več generacij. V filmu ga upodobi Bill Skarsgård, ki uspe lik narediti še bolj strašljiv. Mlada zasedba se odlično obnese in je resnično prepričljiva ter jo čaka še lepa igralska kariera. Žal ne v nadaljevanju, ki je že v pripravi, saj se drugi del zgodbe – tako kot v knjigi in TV seriji – odvije 27 let kasneje, in jih bodo zamenjali odrasli igralci. Zato pa se vrača režiser Andy Muschietti, tako da lahko pričakujemo, da bomo vsaj toliko prestrašeni.

Tisto je na voljo v videoteki DKino, ki jo na televiziji Telekoma Slovenije najdete na programskem mestu 5.

Oglejte si video oceno filma Tisto


 

Za več o novih filmih v kinu, videotekah na zahtevo in na televiziji obiščite spletno stran Gledal_A bom.

Podobni članki

 

Nalaganje vsebine
© 2017 Telekom Slovenije
16. januar 2018
3823
16. januar 2018
Uspešnica v DKinu: Tisto (IT)