Uspešnica v DKinu: Varuhi galaksije 2. dejanje

Igor Harb in Tamara Harb 19. september 2017
/PublishingImages/varuhi-galaksije2-hero.jpg

Letošnje hollywoodsko poletje je bilo polno praznih spektaklov, a začelo se je z velikim pokom v galaksiji. Nadaljevanje presenetljive uspešnice Varuhi galaksije je eden najbolj zabavnih in pestrih filmov tega leta, poln napete akcije, premišljeno razporejenih humorističnih vložkov in pristne drame, ki prikaže rast junakov in prepriča gledalca, da mu je mar zanje.

Naslovni Varuhi galaksije so druščina izobčencev, ki delujejo kot varnostniki. V prvi sceni jih srečamo, ko pripravljajo zasedo za nekakšno meddimenzionalno pošast. Skozi bežne dialoge se hitro izrišejo odnosi in razmerja med junaki, ki v dogajanje vpeljejo tudi tiste, ki se z Varuhi še niso srečali. Hkrati pa je akcija spektakularna tudi zaradi psihedelične barvne palete, ki predstavlja pravo osvežitev ob vseh temačnih ZF filmih zadnjih let. Čeprav je začetna akcija uspešna, se Varuhi kmalu znajdejo na begu pred naročniki, saj so prekršili protokol. Ko jim na pomoč priskoči nepričakovano zmogljiv popotnik, se izkaže, da gre za očeta vodje Varuhov, ki ga že dolga leta išče.

Zgodba ni neposredna, temveč je preudarno zapletena in razdeljena na več lokacij ter tokov, ki nudijo dobre kontraste in dopolnitve. V prvem filmu je ekipa Varuhov vsebovala na Zemlji rojenega Petra Quilla, znanega tudi kot Star-Lord (Chris Pratt), zelenopolto morilko Gamoro (Zoe Saldana), redkobesednega mišičnjaka Draxa (Dave Bautista), govorečega rakuna Raketo (Bradley Cooper) in hodeče drevo Groot (Vin Diesel). V novem filmu se jim pridružijo še novi, nič manj odbiti ali nevarni člani, od katerih sta bila dva v prvem filmu njihova nasprotnika. Zgodba se zaključi s spektakularnim spopadom v katerem (kot obljublja naslov) rešijo galaksijo, vendar za razliko od večine akcionerjev zadnjih let ta ni razvlečen in ponavljajoč.

Oglejte si video oceno filma Varuhi galaksije 2. dejanje


 

Film je režiral James Gunn, ki se bo vrnil tudi za tretji del, a Varuhi galaksije bodo med tem obiskali Zemljo v 3. nadaljevanju Maščevalcev. Ta film je še v produkciji, saj pride v kino maja 2018.

Varuhi galaksije, 2. dejanje so na voljo v videoteki DKino, ki ga na televiziji Telekoma Slovenije najdete na programskem mestu 5. Od drugih filmov iz Marvelovega vesolja, pa najdete vse tri filme o Iron Manu in prva dva o Stotniku Ameriki v videoteki HBO Go, ki se nahaja na programskem mestu 230 na televiziji Telekoma Slovenije, sicer pa je dosegljiva tudi prek brskalnika in mobilnih aplikacij.

Film odlikuje tudi odlična glasba iz sedemdesetih in osemdesetih, miks, ki ga je Peter Quill prinesel iz Zemlje in ga pogosto posluša prek svojega še zmeraj delujočega walkmana. No, vi pa ga najdete na Deezerju.

Vse o novih filmih v kinu in videotekah pa si lahko preberete na novi spletni strani Gledal_A bom.

Podobni članki

 

Nalaganje vsebine
© 2017 Telekom Slovenije
19. september 2017
3657
19. september 2017
Uspešnica v DKinu: Varuhi galaksije 2. dejanje