V divjini z Bearom Gryllsom: od Stotnice Marvel do Varuha galaksije

Igor Harb in Tamara Harb 27. januar 2020 Čas branja članka: 6 min
/PublishingImages/grllys-harb-jan20-hero.jpg

Z Bearom Gryllsom ni šale, saj ne le, da ima za sabo vojaško urjenje, že od mladih nog je avanturist in plezalec in po dolgih letih njegovih oddaj o preživetju smo videli, da ga praktično nič ne ustavi.

V oddaji V divjini z Bearom Gryllsom, ki je zakorakala v peto sezono, na fizično naporno preizkušnjo povabi zvezdnike, ki se morajo nato soočiti z marsikaterim strahom in malicati precej neobičajne stvari. A brez skrbi, doslej so se vsi srečno vrnili. Gostil je že množico znanih ljudi, med drugim celo nekdanjega ameriškega predsednika Baracka Obamo, s katerim sta se odpravila na Aljasko in skupaj pomljackala popečenega lososa, ki ga je pred tem delno prežvečil medved.

Oddaja V divjini z Bearom Gryllsom je na sporedu vsako nedeljo na programu National Geographic ob 22. uri. Prvi del z igralko Brie Larson je na voljo z ogledom nazaj.

Stotnica Marvel proti Bearu Gryllsu

V prvem delu nove sezone je Bear Grylls v divjino povabil Brie Larson, Stotnico Marvel iz istoimenskega superjunaškega filma in dobitnico oskarja za vlogo v filmu Soba. Gostje so podvrženi težkim fizičnim preizkušnjam, a za Brie ni treba skrbeti, saj so posnetki njenih treningov med pripravami za Stotnico Marvel že pokazali, kako močna je postala, tako da ji plezanje in pohodništvo ne predstavlja problema. No, obroki v divjini pa so druga stvar in čeprav Bear najde hranilne jedi, te niso zmeraj najbolj privlačne.

Odpravila sta se v Panamo, na nenaseljene Biserne otoke in za začetek skočila iz helikopterja v morje, kjer se pogosto nahajajo morski psi, prečkala mangrovo močvirje polno krokodilov, prespala v džungli in se spustila po strmem skalnatem pobočju do čolna v morju. Brie Larson se je na dogodivščino odpravila med promocijsko turnejo za Stotnico Marvel in v primerjavi z mnogimi zvezdniki bila videti skoraj povsem neustrašno. A kot je izdala v pogovoru z Ellen DeGeneres, je bila ob pogledu na krokodila pravzaprav prepričana, da ta ni pravi, saj je iz filmskih setov vajena prepričljivih animatroničnih robotov.

Povratnik in novi obrazi

Med gosti pete sezone so večinoma igralci, ki so praviloma podvrženi rednim treningom, in pa bivši ali pa aktivni športniki. Težav s plezanjem tako zagotovo ne bo imel profesionalni plezalec Alex Honnold, ki je za dokumentarec Free Solo prejel tudi oskarja. V drugem delu serije bomo videli komika in TV voditelja Joela McHala, ki bo se moral namučiti med plezalno preizkušno v Arizoni, a nekoliko manj nas skrbi za Roba Riggla, nekdanjega sodelavca humoristične oddaje The Daily Show, ki je bil pred igralsko kariero marinec, in Dava Bautisto, zvezdnika Varuhov galaksije, ki je bil pred tem rokoborec. Omenjenim se bodo pridružili še igralka in manekenka Cara Delevingne, igralca Armie Hammer (Pokliči me po svojem imenu) in Zachary Quinto (Zvezdne steze) ter Bobby Bones, radijec in zmagovalec oddaje Dancing with the Stars. Vrača se igralec in plesalec Channing Tatum (Vroči Mike), ki mu je očitno v divjini zelo všeč, saj se je z Bearom podal na dogodivščino že v prvi sezoni in se že takrat dobro znašel.

Od kače do miši v urinu

Mnogi zvezdniki so se med preizkušnjami soočili z resničnimi težavami, od ogabne hrane, ki so jo morali pojesti, do višinskih podvigov, ki so jih morali premagati. Z igralko Michelle Rodriguez sta v puščavi v Arizoni našla miš, a jima je zmanjkalo vode za kuhanje. No, skuhala sta jo v edini tekočini, ki jo imaš zmeraj s sabo, s Courteney Cox pa sta iz vode privlekla mrtvo ovco in pojedla edino stvar, ki je bila užitna (v njeni notranjosti). Glede na prejšnje oddaje je vsaj pri Brie Larson hrana bila bistveno boljša, saj sta namreč jedla rakovico in ličinko hrošča.

Stotnica Marvel se je torej odlično odrezala, v nedeljo pa bomo videli kako bo šlo Joelu McHalu.

Foto: National Geographic


Podobni članki

 

Nalaganje vsebine
© 2017 Telekom Slovenije
27. januar 2020
5007
27. januar 2020
V divjini z Bearom Gryllsom: od Stotnice Marvel do Varuha galaksije