V dvoje: odlična komična serija iz domačih logov

Igor Harb in Tamara Harb 11. december 2017
/PublishingImages/v-dvoje-tehnik-hero.jpg

Nikoli ni dovolj kakovostnih komičnih serij, a nove uspešnice še ne boste takoj našli na televiziji, saj ima domača nanizanka V dvoje najprej ekskluzivo v naročniški videoteki Voyo.

Avtor najbolj zabavne TV serije na slovenski televiziji je Luka Marčetič, ki igra tudi eno od glavnih vlog. V prostem času je Marčetič posnel najbolj gledani slovenski film Pr’Hostar, del ekipe iz filma pa se pojavi tudi v seriji. Niko Zagode, ki je ravno zaslovel še kot pevec ansambla Pr’Hostar, je eden od glavnih junakov že iz prve sezone, v drugi pa se je kot njegov šef pridružil še Goran Hrvaćanin. Drugo sezono je posnel Klemen Dvornik, režiser filmov Kruha in iger in Pod gladino.

Če vam je bila všeč prva sezona, potem vam bo druga še bolj. Po uspehu prve so na Pro Plus razvezali mošnjiček, dvignili produkcijsko raven in tako smo namesto na pol gverilske dobili povsem dodelano kakovostno TV produkcijo.

Oglejte si napovednik druge sezone serije V dvoje


 

Pozor! Članek razkriva vsebino prve sezone serije V dvoje. Če prve sezone še niste pogledali, nadaljujete na lastno odgovornost.

Kje smo ostali in kam gremo

Po koncu prve sezone ni nič več tako, kot je bilo. Maja (Lara Vouk) in Aleš (Luka Marčetič) se razideta, medtem ko je ljubezen med Niko (Živa Selan) in Sandijem (Niko Zagode) kljub težavam še vedno sveža in vroča. Maja odpotuje, zmeden Aleš pa se vseli k starejšemu paru, ki mu plačuje za druženje. Zakaj in kako izveste v najbolj bizarnem delu prve sezone, Sedmini.

Oglejte si prvi del prve sezone serije V dvoje


 

Začetek druge sezone nas popelje na faks, Aleš namreč diplomira iz prebolevanja Maje (dobesedno), čeprav okolica dvomi v njegov uspeh v praksi. Nika in Sandi si želita poskusiti seks v troje, a stvari se seveda zapletejo. Medtem v Aleševo življenje vstopi Maja II, pa čeprav še ni prebolel bivše Maje, ki je medtem že našla novega.

Epizodne vloge znanih obrazov

Znanih obrazov ne manjka, pri čemer nekateri obogatijo le posamezne epizode, Nina Ivanišin pa skozi več delov kot Sandijeva sodelavka na radiu nagovori množico stereotipov in doda še en pogled na življenje mladih. Peter Musevski v delu Maja in vesoljček prodajo kombija spremeni v enega bolj bizarnih, šokantnih in tragikomičnih trenutkov serije. V vlogi Majinih staršev se pojavita Branko Završan in Lučka Počkaj, medtem ko se Saša Pavček pojavi kot lik, ki je v prvi sezoni omenjen mimogrede.

Obe sezoni serije V dvoje sta na voljo v videoteki Voyo, prvi del druge sezone je na voljo brezplačno in si ga lahko ogledate spodaj. Če nisi naročen na Voyo, si ustvari račun in izkoristi 14-dnevno brezplačno obdobje.

Oglejte si prvi del druge sezone serije V dvoje


 

Če vam je všeč V dvoje, si poglejte še …

V dvoje cilja na mlade odrasle, a nagovori široko ciljno publiko. Sredi pogosto absurdnih situacij se skriva realističen prikaz družbenega stanja mladih generacij, tako da je serija tudi zelo informativno za tiste, ki bi želeli razumeti svoje otroke. A to je stranski rezultat komedije. Podobno kot pri naslednjih serijah.

Ena najboljših serij zadnjih let Master of None, prav tako skozi ljubezenske prigode lušči plasti sodobne družbe, z odličnim scenarijem in obilico humorja, tudi tam, kjer ga ne bi pričakovali. V izboru bizarnih scen V dvoje sicer prekosi omenjeno serijo Aziza Ansarija, a s pristnostjo likov in situacij ter dodelanostjo humorja spominja na ameriško serijo.

Z mešanico humorja in drame se tematike življenje mladih odraslih loteva tudi večkrat nagrajena HBOjeva serija Punce avtorice Lena Dunham, ki je ravno letos zaključila zadnjo sezono. Tako Punce, V dvoje kot tudi Master of None odlikuje močan avtorski glas njihovih ustvarjalcev. In veliko svežega humorja.

Za več o novih filmih v kinu, videotekah na zahtevo in na televiziji obiščite spletno stran Gledal_A bom.

Podobni članki

 

Nalaganje vsebine
© 2017 Telekom Slovenije
11. december 2017
3777
11. december 2017
V dvoje: odlična komična serija iz domačih logov