Valentinovo je odlična priložnost za filmski večer doma

Renata Anžič Trtnik 13. februar 2019 Čas branja članka: 4 min
/PublishingImages/filmi-valentinovo-hero.jpg

Nekateri so pravi aktivisti proti temu "pocukranemu prazniku", drugi pa nanj prisegajo in kot neuničljivi romantiki slavijo ljubezen tudi na ta dan. Ni pomembno, iz katere "stranke" ste, prav vsi si želimo ljubiti in biti ljubljeni.

Kako izpeljati zmenek malo drugače?

Ker so lahko začetki ponavadi precej občutljivi, je pametno upoštevati pravilo vsega po malo. Torej, če se še ne poznamo dovolj dobro, je precej tvegano izpeljati "filozofski" večer, debatni maraton, športni podvig ... Kaj pa če je oseba nasproti nas malce manj vešča komunikacije? In če nam zmanjka tem že po 10 minutah? Pa če smo na javnem prostoru in nas vsake nekaj minut zmoti nekdo, ki ga poznamo? Takšne in podobne zadrege lahko dobesedno uničijo zmenek, ki smo se ga veselili. Predlog? Ostanite doma, damo povabite na filmski večer. Poskrbite za ambient, kaj dobrega pa pripravite tudi za gurmanski del zmenka.

Kaj ponuditi na filmskem pladnju?

Romantika, pomešana s humorjem, je zanesljiva pot do sproščenega večera. Da vam nekoliko olajšamo izbiro, smo za vas izbrali šest filmskih poslastic, s katerimi boste težko zgrešili.

Opogumi se (Man Up)

Ste se že kdaj pretvarjali, da ste nekdo drug? Iz tega šmorna se zagotovo ni lahko izvleči, sploh če se znajdeš na zmenku na slepo, ki se ‒ nepričakovano ‒ odvija naravnost fantastično.

Nova romantika (The New Romantic)

Opa, preračunljivost na delu! Mlado dekle, novinarka, se znajde v finančni in romantični stiski. Pojavi se on, starejši moški, ki postane njen "sugar dady", ljubimec starejšega letnika s polno denarnico. Ker novinarski duh ni nikoli pri miru, se ji porodi ideja, da svojo avanturo podrobno dokumentira. Morda pa ji uspe osvojiti glavno denarno nagrado na novinarskem tekmovanju ...

Blagoslovljena norost (Benedetta follia)

Italijani in ljubezen! To dvoje gre tako dobro skupaj kot paradižnikova omaka z baziliko. Vsakomur bi se zamajala tla pod nogami, če bi iz vsega srca verjel v romantično ljubezen za vedno. Ko pa se ti podre svet in te z vso silo udari realnost, je treba zbrati moč in znova upati. Čeprav to upanje vstopi z ulice v tvojo trgovino z liturgičnimi spominki in ti posveti v pravo smer ...

Moja prima razveza (Brillantisime)

V katerem jeziku ljubezen najlepše zveni? V francoščini, seveda, poleg tega so Francozi pravi naslov za vse, povezano z ljubeznijo. Precej klasičen scenarij: mož da "odpoved" ženi, ta pa se znajde sama s pubertetniško hčerjo in čustveno godljo. V življenju so najbolj svetleče zvezde tisti ljudje, ki ti pomagajo, ko je najtežje. Tudi v tem filmu bomo to spoznali ter bili očarani nad razpletom zgodbe.

Vroči posnetki (Sex Tape)

Cameron Diaz in Jason Segel skupaj sta zagotovilo za večer, poln smeha. Kdor šele vstopa v romantično zvezo, še ne pozna težav parov, ki so že dolgo skupaj, sploh če imajo majhne otroke – ogenj strasti ne gori več tako močno kot nekoč. Tako izkoristita noč brez otrok in se za šalo snemata. Že vohate težave? Ja, tako je, posnetek jo jadrno ucvre v svet. Nauk zgodbe bi lahko bil: ne zapletaj se s tehnologijo, če ji nisi kos.

Planet samskih (Planeta singli)

Poljski film slovenskega režiserja Mitje Okorna. Zabavna komedija o sodobnih spoznavanjih prek aplikacij za samske. Ljubezenska zgodba o učiteljici glasbe in njenih peripetijah, ki jih želi televizijski zvezdnik upodobiti v svoji oddaji. Ena dama, dva moška, polno zapletov ...

Namig #1: Stara "fora", ki vedno vžge

Nekatera dekleta ne marajo preveč posladkanih filmov. Že naši očetje so vedeli, da grozljivke najhitreje poženejo dekle v objem. ;) Ampak previdno z izbiro vsebin, da ne boste uničili večera!

Namig #2: Mehurčki poživijo srce in duha

Kot ljubezenski napoj že od nekdaj slovi penina. Pravijo, da se dan najboljše začne s kozarčkom te opojne mehurčkaste pijače. Pa ne pozabite s čim dobrim nahraniti trdnjave, ki jo nameravate osvojiti!

Kupidov napoj

  • 1 dcl penine
  • 0,2 dcl sirupa iz vrtnice
  • maline
  • cvetovi vrtnic

Povsem preprosto je: najprej v mrzel kozarec za penino položite do tri maline (odvisno od velikosti), dodate zelo ohlajeno penino in na koncu nežno zalijete s sirupom iz vrtnic in dodate listič vrtnice.

Izbor filmov smo za vas pripravili iz nabora Videoteke DKino na NEO. Seveda pa lahko svoj izbor, po lastnem okusu in željah, sestavite iz katere druge videoteke. Če pa že imate NEO, pa ta razume slovensko, zato preprosto recite »romantika«, »ljubezenski« ali »valentinovo« in na zaslonu vašega televizorja se bodo izpisali naslovi filmov, ki so ravno pravšnji za današnji večer v dvoje.

Podobni članki

 

Nalaganje vsebine
© 2017 Telekom Slovenije
13. februar 2019
4447
14. februar 2019
Valentinovo je odlična priložnost za filmski večer doma