Vohuni na Pickbox NOW: Strogo zaupno Ipcress

Igor Harb in Tamara Harb 13. januar 2023 Čas branja članka: 1 min
/PublishingImages/ipcress-tharb-jan23-hero.jpg

Ljubitelji vohunskih zgodb boste kmalu dobili novo zalogo skrivnosti, saj na Pickbox NOW prihaja britanska vohunska serija Strogo zaupno Ipcress. Dogajanje je postavljeno v čas hladne vojne, v središču pa je Harry Palmer, nekdanji tihotapec, ki postane vohun in poskuša najti pogrešanega britanskega jedrskega znanstvenika.

Serije je požela dobre kritike, prav tako zasedba, v glavni vlogi je Joe Cole (Peaky Blinders) kot Harry Palmer, njegovo sodelavko vohunko igra Lucy Boynton (Bohemian Rhapsody), medtem ko njunega nadrejenega igra Tom Hollander.

Če se vam naslov zdi znan, imate prav, leta 1965 so namreč posneli film, ki tako kot serija temelji na istoimenskem romanu, v njem pa glavnega junaka upodobi Michael Caine. Scenarij za serijo, ki je precej drugačna od knjige, je napisal John Hodge (Trainspotting, Obala), režijo pa je prevzel James Watkins (Ženska v črnem, McMafia). Snemali so tudi pri sosedih, tako boste morda prepoznali koščke Zagreba, ki je sicer služil kot Berlin iz obdobja hladne vojne, pa tudi Splita, Reke in Opatije.

Strogo zaupno Ipcress prihaja na Pickbox NOW 16. januarja.


Nalaganje vsebine
© 2021 Telekom Slovenije
13. januar 2023
6088
13. januar 2023
Vohuni na Pickbox NOW: Strogo zaupno Ipcress