Ženske, ki ne klonejo: od Tine do Furiose

Igor Harb in Tamara Harb 5. avgust 2021 Čas branja članka: 4 min
/PublishingImages/tinaturner-dkino-tharb-avg21-hero.jpg

Tina Turner, ki bo letos dopolnila dvainosemdeset let, se je odločila posloviti od življenja pod sojem žarometov z dokumentarcem, v katerem spremljamo njen vzpon od mladega dekleta do svetovno znane zvezde. Dokumentarec o Tini je v DKino na voljo od 1. avgusta, v izbor pa smo dodali še nekaj filmov z glavnimi ženskimi liki, od superjunakinj do pisateljic.

Tina

Tina Turner, ena najbolj slavnih pevk popularne glasbe, ima tudi srce parajočo zgodbo, ki jo bo, kot se je odločila sama, tokrat povedala zadnjič. Z dokumentarcem se poslavlja od žarometov, sledimo pa njeni življenjski zgodbi, od samih začetkov, nasilja polnem zakonu z Ikeom Turnerjem, do samostojne kariere in dolgoletnega boja s posttravmatsko stresno motnjo.

Na voljo v DKinu od 1. avgusta.

Čudežna ženska in Čudežna ženska 1984

Ko so studiji končno doumeli, da gledalci želijo tudi superjunakinje, je samostojen film prva dobila Diana Prince oziroma Čudežna ženska. Lik, ki se v stripih pojavlja že od leta 1941, je na filmu upodobila izraelska igralka in manekenka Gal Gadot. V prvem delu spoznamo njeno domovino Temiskiro, nato pa se podamo v drobovje prve svetovne vojne, kamor se poda skupaj z ameriškim bojnim pilotom Stevom Trevorjem. V drugem smo vrženi v osemdeseta, Diana pa dobi tudi močno nasprotnico.

Že na voljo v DKinu.

Pobesneli Max: Cesta besa

V Pobesnelem Maxu 3 iz leta 1985, kjer je naslovno vlogo imel Mel Gibson, je igrala tudi Tina Turner, v svoji edini večji filmski vlogi. Najnovejši postapokaliptičen akcijski film v režiji Georga Millerja je poslastica za oči, v osrednjo vlogo pa (naslovu navkljub) tokrat postavi žensko, bojevnico Furioso, ki beži pred lokalnim tiranom čez pustinjo, skupaj z njo pa tudi njegove žene in po spletu naključij še Max.

Že na voljo v DKinu.

Jej, moli, ljubi

Knjižna uspešnica Elizabeth Gilbert je dobila tudi filmsko različico z zvezdnico Julio Roberts v glavni vlogi. Po ločitvi Elizabeth potuje po svetu, najprej v Italiji uživa življenje, v Indiji se prepusti duhovnosti, na Baliju pa poskuša združiti oboje in se ponovno zaljubi.

Že na voljo v DKinu.


Nalaganje vsebine
© 2021 Telekom Slovenije
5. avgust 2021
5742
5. avgust 2021
Ženske, ki ne klonejo: od Tine do Furiose