Zima je tukaj: Vse o napovedniku 8. sezone Igre prestolov

Igor Harb in Tamara Harb 7. marec 2019 Čas branja članka: 4 min
/PublishingImages/got8-napovednik-harb-mar19-hero.jpg

Čeprav se zdi, da je napetost pričakovanja zadnje sezone Igre prestolov že sama po sebi na višku, je HBO predstavil še pravi napovednik in zdaj ne odštevamo več dni do premiere, ampak ure. Kot kaže na prvi pogled, bomo dobili pravi finale, z vsemi obračuni, ki smo jih želeli. Oglejmo si napovednik in gremo po vrsti.


 

Bitka za Zimišče

Največji dogodek sezone bo seveda končni spopad med silami živih in nemrtvih pred Zimiščem. Odkar je Nočni kralj z oživljenim Viserionom porušil Zid in se odpravil s svojo vojsko proti jugu, je očitno minilo dovolj časa, da so se v Zimišču zbrali praktično vsi junaki in zraven še ogromno vojske. Tukaj so: Jon Sneg, Arya, Sansa in Bran, Daenerys z zmajema in Brezmadežnimi, Jaime Lannister z najbrž nekaj vojske, pa seveda Tyrion, Varys, Pes in Brienne, poleg tega so se iz Zidu rešili Gendry Baratheon, Beric Dondarrion in Tormund. Vse te junake namreč vidimo v napovedniku in najbrž smo še koga pozabili. Če bi prišla še Melisandre, bi na enem mestu imeli zbrane skoraj vse, ki so še preživeli. No, razen Cersei. In ko smo že pri njej ...

Kraljica uničenja

V napovedniku vidimo tudi mogočno ladjevje z veliko vojske. Ladje seveda pripadajo Euronu Greyjoyju, ki ima še edino veliko pomorsko silo, na njih pa prevaža Zlato družbo, vojsko elitnih plačancev, ki jih je najela Cersei. Težko je reči, kateri od njiju je bolj pretkan in brez predsodkov, a vse kaže, da kanita napasti Zimišče z juga, medtem tem ko to skuša ubraniti vojsko Nočnega kralja. Pomenljivo vidimo Cersei popiti vino iz kupice, kar bi lahko pomenilo, da ni noseča (kot je trdila Jaimeju v prejšnji sezoni) ali pa da se naslaja nad kako večjo zmago (tako kot se je nad uničenjem septe).

Kdo bo zasedel prestol?

Na to vprašanje seveda ne bomo imeli odgovora vse do zadnje epizode. Glavni pretendenti se zdijo Jon, Daenerys, Cersei, Tyrion in pa Nočni kralj, a ni dvoma, da bo razplet presenečenje. Številni oboževalci in tudi mediji se zadnje tedne ukvarjajo z možnimi teorijami, ki vključujejo vse od tega, koliko ljudi iz svojega seznama bo še odkljukala Arya, do tega, kateri od bratov Clegane bo zmagal v njunem neizogibnem dvoboju in seveda, kakšna bo Branova vloga v celotni zgodbi. Nenazadnje se v knjigah zgodba začne prav z njim.

Vse epizode prvih 7 sezon Igre prestolov si lahko ogledate na HBO GO, 8. sezona prihaja na HBO 15. aprila ob 3. zjutraj.

Za več o novih filmih v kinu, videotekah na zahtevo in na televiziji obiščite spletno stran Gledal_A bom.

Foto: HBO


Podobni članki

 

Nalaganje vsebine
© 2017 Telekom Slovenije
7. marec 2019
4490
7. marec 2019
Zima je tukaj: Vse o napovedniku 8. sezone Igre prestolov