Zmajeva hiša gre naprej: potrjena druga sezona

Igor Harb in Tamara Harb 31. avgust 2022 Čas branja članka: 1 min
/PublishingImages/novica-zmajevahisa-tehnik-avg22-hero.jpg

Če se čudiš, kaj Zmajeva hiša sploh je, čestitke, očitno si zadnje tedne preživel/a na robinzonskih počitnicah, HBO pa je med tem končno našel nadomestek Igre prestolov. Serija o družini Targaryen, ki jo poznamo že iz Igre prestolov, a z veliko več zmaji in boji znotraj družine, se dogaja nekako 200 let pred dogodki kultne serije. Če smo v prvem delu predvsem spoznavali svet in glavne like, pa so v drugem že pognali kolesja konfliktov in boja za prestol.

Na HBOju so po rekordnem ogledu prvega dela serije Zmajeva hiše potrdili tudi drugo sezono. Kdaj bo ta na ogled, seveda še ni znano, a ker je snemanje prve trajalo približno deset mesecev, je najbrž ne moremo pričakovati pred 2024. Priljubljenost Zmajeve hiše pa je najbrž dobra novica tudi za ostale odvrtke Igre prestolov, ki so v razvoju in o katerih smo na Tehniku že pisali. Če te zanima več, klik.

V središču Zmajeve hiše je družina Targaryen in umirjeni kralj Viserys, a boj za njegov prestol že poteka, pa čeprav je še kako živ in se namerava v drugo poročiti. Po dveh delih lahko rečemo, da manjka humorja in pikrih pripomb, ki smo jih bili vajeni v Igri prestolov, so pa zato zmaji veličastnejši, igra je izvrstna in zdaj samo še čakamo resno akcijo.

Torej, ogled zaenkrat priporočamo 👍


Nalaganje vsebine
© 2021 Telekom Slovenije
31. avgust 2022
5988
1. september 2022
Zmajeva hiša gre naprej: potrjena druga sezona