Zmajeva hiša prihaja na HBO Max 22. avgusta

Igor Harb in Tamara Harb 8. april 2022 Čas branja članka: 2 min
/PublishingImages/zmajeva-hisa-harb-apr22-hero.jpg

HBO je nedavno napovedal, da bo premiera predzgodbe Igre prestolov 22. avgusta na kanalu HBO in iste dne tudi na HBO Max. Gre za enega najbolj pričakovanih televizijskih dogodkov leta in glede na zasedbo in napovednik so pričakovanja visoka.

 

Igra prestolov je bila med leti 2011 in 2019 ena najbolj gledanih serij na svetu in vsekakor tudi ena najbolj kontroverznih. Fantazijska zgodba o kraljestvu v razkroju, mogočnih vitezih, nevarnih zombijevskih napadalcih in seveda zmajih je s kompleksno prepleteno zgodbo in realističnimi liki (pa tudi z nasiljem in goloto) mnoge prilepila pred zaslone in poskrbela, da so fantazijske zgodbe postale kul množicam. Serija je temeljila na knjigah Georga R.R. Martina in jih celo prehitela, saj pisatelj zadnji dve knjigi snuje in piše že več kot desetletje. Že pred zaključkom serije je HBO začel pripravljati nadaljevanje oz. predzgodbo in sprva naročil pripravo osnutkov zgodbe za kar šest potencialnih serij. Za eno so celo posneli pilota z Naomi Watts v glavni vlogi, a so si nato premislili in potrdili Zmajevo hišo.

Zgodba Zmajeve hiše je postavljena 300 let pred dogodke Igre prestolov in se osredotoča na zgodovino hiše Targaryen ter bridke bitke med brati in sestrami za prevlado v Zahodnjem in oblast nad železnim prestolom. Dogajanje si izposoja iz knjige Ogenj in kri, ki je na voljo tudi v slovenščini, in zgodb iz zbirk kratkih zgodb Dangerous Women in Rogues, ki jih je Martin napisal skupaj z drugimi avtorji. Zasedba vključuje priznane igralce, kot so Paddy Considine, Olivia Cooke, Emma D’Arcy, Matt Smith, Rhys Ifans in Sonoya Mizuno.

Premiera serije Zmajeva hiša bo na HBO Max 22. avgusta 2022, preostalih devet epizod prve sezone pa bo nato sledilo vsak ponedeljek. Vseh osem sezon Igre prestolov je že na voljo na HBO Max v visoki ločljivosti, priporočamo pa tudi dokumentarec Igra prestolov: Poslednja straža, ki so ga posneli med ustvarjanjem zadnje sezone.

 

Nalaganje vsebine
© 2021 Telekom Slovenije
8. april 2022
5897
8. april 2022
Zmajeva hiša prihaja na HBO Max 22. avgusta