• /PublishingImages/twitter-mobile-web-nokia-c3.jpg

  Twitter v moderni preobleki tudi na manj pametnih telefonih

  23. september 2013 - Alja Isaković

  Čez lužo že poročajo, da ima polovica mobilnih uporabnikov pametni telefon, a kljub temu vas je še kar nekaj, ki z veseljem uporabljate tudi manj pametne telefone. Na srečo v poplavi sodobnih aplikacij niso prav vsi pozabili na vas. Twitter je namreč predstavil prenovljeno mobilno stran, ki ni le lepa, ampak tudi manj podatkovno požrešna.Twitter, storitev za čivkanje v manj kot 140-ih znakih, se je sicer že od vsega začetka dobro razumel z mobiteli. Pred eksplozijo pametnih aplikacij je Twitter temeljil na obveščanju preko SMS-sporočil in seveda uporabi v preprostih mobilnih brskalnikih.

  Mobilne aplikacije so nato olajšale in pohitrile uporabo ter obveščanje preko potisnih sporočil, a vseeno za določen delež uporabnikov mobilna stran ostaja pomemben kanal za dostop do storitve. In sedaj je tudi stran končno deležna videza, ki smo ga že nekaj časa vajeni Android in iOS uporabniki; na prvi pogled bo sedaj namreč mobilno stran že skoraj težko ločiti od uradne Android aplikacije.

  Prenovljena mobilna stran mobile.twitter.com

  Prijetnejši videz Twitterja sedaj v kateremkoli mobilnem brskalniku

  Stran je tako kot vedno na voljo na naslovu: mobile.twitter.com (preizkusiš jo lahko tudi v namiznem brskalniku). Poleg videza pa je velika in zelo opazna izboljšava tudi hitrost strani. To naj bi dosegli s kar tretjino manjšo porabo podatkovnega prenosa, kar je seveda vedno dobrodošla novica.

  Nova mobilna stran seveda deluje tudi v brskalnikih pametnih telefonov. Če imaš pametni telefon, se ti sicer še naprej bolj splača uporabljati tvojo priljubljeno Twitter aplikacijo. A v primeru, da boš kdaj potreboval/a dostop do svojega Twitter računa na telefonu prijatelja, te bo sedaj vedno pričakala dobro znana podoba ne glede na to, kateri brskalnik boš uporabil/a.

  Če pa pametnega telefona še nimaš, imaš sedaj še en razlog manj za izogibanje Twitterju ;) In ne pozabi, da lahko sedaj na Twitterju spremljaš tudi uradni @mobitel račun, kjer ekipa Telekoma Slovenije pridno objavlja novice in odgovarja na naša vprašanja!


  comments powered by Disqus

 Catalog-Item Reuse ‭[1]‬

 Catalog-Item Reuse ‭[3]‬

 Catalog-Item Reuse ‭[2]‬

23. september 2013
348
24. september 2013
Twitter v moderni preobleki tudi na manj pametnih telefonih
Aplikacije