• /PublishingImages/brainscape-home.jpg

  Učenje tujih jezikov z aplikacijo Brainscape

  24. september 2013 - Tehnik

  Kljub pasji vročini, ki kar ne poneha, se september hitro približuje in ponovno se bo začelo obdobje vpisovanja v raznorazne tečaje. Tako smo tokrat preizkusili aplikacijo Brainscape Spanish Vocabulary Flashcards, ki nam je lahko v pomoč pri učenju tujega jezika.

  Brainscape

  Pri učenju s pomočjo spletne in mobilne platforme Brainscape ne izbiramo, kot je pogosto v navadi, med več možnimi odgovori, ampak moramo odgovor podati sami. Nato si ogledamo rezultat in (čim bolj objektivno) ocenimo svoj odgovor ter mu dodelimo oceno od 1 do 5. Če smo torej prepričani, da je bil naš odgovor popolnoma pravilen, damo oceno pet, če smo na primer besedo narobe izgovorili, izberemo nižjo oceno. Vprašanja oziroma naloge z nižjo oceno se bodo pogosteje pojavile v nadaljnjem postopku, besede z višjo oceno pa redkeje, saj jih že dobro poznamo. Naš napredek je torej odvisen od nas in ga s podajanjem ocen tudi sami nadzorujemo.

  Aplikacija Brainscape Spanish Vocabulary

  Na voljo so aplikacije za učenje jezikov (španščina, francoščina, kitajščina), pa tudi druge. Če si na primer nikakor ne moreš zapomniti bližnjic na tipkovnici, obstaja aplikacija Keyboard Shortcuts tudi za to (tako za operacijski sistem Windows kot tudi za Mac).

  Predpogoj za uporabo aplikacij Brainscape je dobro znanje angleščine, predvsem pri učenju tujih jezikov. Več o podjetju in platformi si preberi na blogu podjetja ali pa obišči njihovo spletno stran.

  Učenje besedišča

  Spanish Vocabulary Flashcards

  Z učenjem pričnemo v zavihku Library, kjer imamo na voljo več sklopov besedišča (splošno besedišče, hrana, prevoz, tehnologija, itd.). Lotimo se lahko posameznega sklopa ali pa izberemo možnost “progressive study”, kjer so vključene besede iz vseh sklopov. Ne učimo se le posameznih besed, ampak tudi fraze in stavke, tako dobimo občutek tudi o uporabi posameznih besed v kontekstu.

  Ob odprtju posameznega sklopa se na zaslonu pojavi kartica (flashcard) z besedo v angleščini (npr. thanks), mi pa podamo španski izraz (torej gracias). Odgovora ni potrebno zapisati, ampak le izgovoriti, tako lahko v krajšem času predelamo več besed. Ko želimo preveriti odgovor, kliknemo na tipko “Tap here to see answer” in že se izpiše španska beseda, slišimo pa tudi izgovorjavo. Če izgovorjave ne ujamemo, jo s pritiskom na gumb lahko ponovimo. Vsak svoj odgovor ocenimo z ocenami od 1 do 5 glede na to kako dobro smo se (po svojem mnenju) odrezali. Če smo na primer vedeli kako se beseda zapiše, nismo pa popolnoma zadeli izgovorjave, bomo svoj odgovor ocenili z nižjo oceno. Ocene imajo svoje barve, ko ponovno naletimo na besedo, ki smo jo že ocenili, se bo pojavila na karti v barvi ocene s katero smo označili naš odgovor.  Če odgovor ocenimo z dvojko, bo torej beseda zapisana na karti oranžne barve. Tako lažje sledimo svojemu napredku.

  Aplikacija Brainscape Spanish Vocabulary

  Svojemu napredku lahko sledimo tudi v zavihku Stats, s pomočjo iskalnika v zavihku Search pa poiščemo besede, ki nas zanimajo. Iščemo lahko v angleščini ali španščini, odprle pa se nam bodo vse pojave te besede (tudi npr. v frazah). Znotraj aplikacije lahko dostopamo do objav na blogu razvijalcev, podatkov o aplikaciji, sporočil, ki nam jih posreduje Brainscape ter povezav do njihovih profilov na družabnih omrežjih, itd.

  Aplikacija Brainscape Spanish Vocabulary

  Posamezne "učne ure" lahko trajajo poljubno dolgo, ko nam zmanjka časa ali se naveličamo, aplikacijo preprosto zapremo, naslednjič pa nadaljujemo na istem mestu.

  Sinhronizacija knjižnice na spletu in mobitelu

  Če si na spletni strani Brainscape ustvarimo uporabniški račun, lahko aplikacijo na mobitelu sinhroniziramo s svojo knjižnico na spletu. Na spletni strani so posamezni sklopi na voljo brezplačno. Tako se lahko učimo ko smo na poti,  ko se vrnemo domov, pa z učenjem nadaljujemo na računalniku.

  Za sinhronizacijo podatkov v zavihku “Library” kliknemo na ikono v desnem zgornjem kotu in izberemo možnost Sync with Web.

  Aplikacija Brainscape Spanish Vocabulary je na voljo v slovenski trgovini App Store za 5,99 EUR. Aplikacija s pomočjo katere se lahko učimo besedišča, glagole, poslovno španščino, itd. je na voljo za 7,99 EUR. Pred nakupom pa lahko preizkusimo ali nam ta način učenja ustreza, saj so okrnjeni posamezni sklopi španščine na voljo brezplačno : Survival Spanish, Spanish Verbs, Spanish Vocabulary in Free Spanish.


  comments powered by Disqus

 Catalog-Item Reuse ‭[1]‬

 Catalog-Item Reuse ‭[3]‬

 Catalog-Item Reuse ‭[2]‬

24. september 2013
1560
24. september 2013
Učenje tujih jezikov z aplikacijo Brainscape
Aplikacije
iOS