• /PublishingImages/Screenshot0041.jpg

  [Update] Nokia E72 povsem hroščata

  24. september 2013 - Silvo Katalenić

  OK, pred dobrim tednom nazaj sem spisal končno sodbo svoje testne Nokije E72. Ne vem, če ste si jo prebrali, a če na kratko povzamem, sem z mobitelom bil dokaj zadovoljen (za to ceno zelo zadovoljiva strojna oprema, a nekoliko hroščat Symbian operacijski sistem). Nokijo sem priporočil predvsem poslovnežem, ljudem z večletnimi izkušnjami na Symbianu (ki si sprememb ne želijo) ter predvsem ljudem, ki jim je najpomembnejša hitra komunikacija. Danes, žal, moram to izjavo preklicati.

  Najprej mali disclaimer. Nokio E72 uporabljam kot svoj glavni mobitel že približno zadnje tri, mogoče štiri tedne. Vse do testa-na-dlani se je Nokia obnašala kolikor tolikor v redu. Vse hrošče sem omenil. Nakar že naslednji dan gre vse v *maloro*.

  Kot sem že v komentarjih bil opozorjen, mobitel postane dobesedno neuporaben. Nokia ves čas misli, da je njen C: pomnilnik prepoln, spodnja orodna vrstica izgine, klici onesposobljeni, menija ni mogoče odpreti, tako tudi nobene druge aplikacije. Čez pol minute se telefon samodejno resetira … in tako v začaranem krogu. Najprej sem se preko svojega mobilnega operaterja pritoževal, da zakaj ne prejmam več SMS sporočil (katera vem, da so mi bila poslana, razumljivo), a sumim, da je tudi za to kriva Nokia. Nakar odstranim SIM kartico, dobim nekaj manevrskega prostora, da zbrišem vsa SMS sporočila, nepotrebne aplikacije, in ostale datoteke. Z veliko opozoril še zdržim dva dneva, potem pa spet ista pesem. Soft reset (*#7370#) nekoliko pomaga, a ne preveč. Ponovna namestitev tovarniških nastavitev (ali hard reset) bi verjetno pomagala, a ne za dolgo, zato tudi ne poskušam. Nimam več kaj za naredit, zato grem nazaj na svojo Nokio N95. Zdaj še samo čakam na programsko posodobitev s strani Nokije in samo upam(o) lahko, da bo ta hrošč popravljen.

  Nokia E72 ima velik potencial, a na svojo veliko žalost tega mobitela trenutno ne morem priporočiti nikomur. Nokia ne bi smela nikoli (!) pustiti takšnega napol pripravljenega softwarea v prodajo.

  UPDATE #2: Mobitel me je obvestil o firmware upgradeu! Se pravi, da je programska posodobitev na poti. Obveščam o novostih/spremembah!

  comments powered by Disqus

 Catalog-Item Reuse ‭[1]‬

 Catalog-Item Reuse ‭[3]‬

 Catalog-Item Reuse ‭[2]‬

24. september 2013
1206
24. september 2013
[Update] Nokia E72 povsem hroščata
Novice
Symbian