• /PublishingImages/WiFiRemoteScreen.jpg

  Uporabne Windows Mobile aplikacije: WiFi Remote Access

  24. september 2013 - Tilen Žagar

  Prenašanje podatkov med osebnim računalnikom in mobitelom je vsaj pri meni kar pogosto opravilo. Slike, glasba, programi (sploh ker je WiMo Marketplace precej skromen in se večina aplikacij skriva po internetu), zvoki za zvonenje itd. redno menjajo dom.

  In pri tem so vedno kakšne težave. Bluetooth je standard samo na (novejših) laptopih in tudi prenos ni vedno najbol elegantno izveden, usb kabel je po Murphyu nekje drugje, pa različni tipi povezave, ki se v različnih OSih radi obnašajo drugače kot od njih pričakujemo, medtem ko je IR povezava (vsaj upam) izumrla skupaj z dinozavri ...

  Tukaj na pomoč priskoči WiFi Remote Access. Le ta omogoči, da v primeru, ko smo z mobitelom povezani v domače brezžično omrežje, brskamo po vsebini pomnilnika in spominske kartice kar preko internetnega brskalnika.

  V osnovni različici (več o tem kasneje) je aplikacija zastonj in dostopna preko Marketplace-a, kjer jo najdete v Categories pod razdelkom Communication, oz. prek uradne strani avtorja. Po namestitvi nastavimo nekaj osnovnih nastavitev; tako lahko povezavo zaščitimo z geslom, poskrbimo za baterijo z avtomatskim izklopom po določenem času neaktivnosti in podobno.

  Da program deluje, moramo biti seveda povezani v lokalno brezžično omrežje, na zaslonu pa nam poleg jakosti signala kaže tudi IP naslov, preko katerega se povežemo na telefon. To IP številko namestno naslova vtipkamo v internetni brsklanik na kateremkoli računalniku v istem omrežju, in skladno z nastavitvam v aplikaciji vpišemo še geslo oz. na mobitelu potrdimo novo povezavo.

  aplikacija na mobitelu

  In to je to. Z osnovno različico lahko brskate po datotekah, jih prenašate na računalnik ali shranjujete na mobitel, prikazuje vam tudi informacije o prostem pomnilniku in stanje baterije. V plačljivi, Premium verziji programa pa lahko z računalnika pošiljate SMS sporočila in dostopate do spomina telefona preko ftp protokola. Ali sta vam ti dve funkciji vredni par evrov, je stvar posameznika, sploh v ozir, da zanju obstaja kup zastonjskih aplikacij, v vsakem primeru pa lahko z donacijam avtorja nagradite za njegov trud.

  WiFi Remote Access sem preizkušal na HTCjevem HD Mini, dobro pa se je znašel v vseh popularnih operacijskih sistemih (Windows, MacOS, Linux) in čeprav avtor priporoča uporabo Internet Explorerja za popoln nabor funkcij, mu Googlov Chrome ni delal nobenih težav.

  ...in pogled z računalnika


  comments powered by Disqus

 Catalog-Item Reuse ‭[1]‬

 Catalog-Item Reuse ‭[3]‬

 Catalog-Item Reuse ‭[2]‬

24. september 2013
1669
24. september 2013
Uporabne Windows Mobile aplikacije: WiFi Remote Access
Aplikacije