• /PublishingImages/bingle-maps-windows-phone-7.jpg

  Uporabne Windows Phone 7 aplikacije: Bingle Maps

  24. september 2013 - Tilen Žagar

  Če pustimo ob strani šale za Slovence izjemno posrečenga imena, je Bingle Maps en izmed najboljših virutalnih zemljevidov na Windows Phone 7.

  Windows Phone 7 ima namreč to "srečo", da ima Microsoft v lasti svoje zemljevide Bing Maps, ki so neposredna konkurenca Google Maps. Tako se na eni strani Microsoft trudi Bing čimbolj vključiti v vse dele sistema, Google pa konkurenco tako pri zemljevidih kot tudi mobilnih operacijskih sistemih dosledno ignorira.

  Z Bing Maps sicer načeloma ni nič narobe oz. na nekaterih področjih celo presegajo Google, problem je le, če ne živiš v Združenih državah, Londonu ali kateri drugi od svetovnih prestolnic. Tako pa večino časa zreš v zastarele cestne povezave, narobe napisana krajevna imena, slabe satelitske posnetke, najbolj porazno pa je iskanje.

  Na pomoč priskočijo neuradne aplikacije, ki se trudijo bolj ali manj uspešno prenesti Google Maps tudi na Windows Phone 7. V čem izstopa Bingle?

  Bing + Google = Bingle

  Za začetek združuje oba vira zemljevidov, Google in Bing. Med njima lahko hitro in preprosto menjamo, kot so nam na voljo satelitski posnetki. Da je ironija popolna, so Bingove mape v Binglu novejše in iskanje je bolj točno kot v uradni aplikaciji Maps. Iz neznanega vzroka namreč zemljevidi Bing Maps na spletu niso enaki tistim na telefonu, in Bingle se drži spletne različice.

  Tudi če vam je za Bing Maps bolj malo mar, se Bingle odlično znajde z Googlom. Predvsem pa ga od konkurence, kot je recimo gMaps, loči odličen vmesnik. Ne nudi sicer vsega, kar ponuja uradna Googlova aplikacija na androidu, kljub vsemu pa lahko iščemo naslove, jih shranjujemo in "pripenjamo" (pinamo) na zemljevid, Bingle pa nas lahko tudi grafično ali opisno vodi do željene lokacije.

  Če torej iščete zemljevid za vaš telefon z Windows Phone 7, in vam priloženi Maps ne odgovarjajo, pobrskajte na Marketplace za Bingle. Program je brezplačen, tako da izgubiti nimate nič.


  comments powered by Disqus

 Catalog-Item Reuse ‭[1]‬

 Catalog-Item Reuse ‭[3]‬

 Catalog-Item Reuse ‭[2]‬

24. september 2013
1745
24. september 2013
Uporabne Windows Phone 7 aplikacije: Bingle Maps
Aplikacije
Windows Phone 7