• /PublishingImages/Li_Messenger.jpg

  Uporabne Windows Phone 7 aplikacije: Li'Messenger

  24. september 2013 - Tilen Žagar

  Odsotnost uradnega, od Microsofta požegnanega Live Messenger klienta v Windows Phone 7 je izjemno nenavadna, če ne kar absurdna odločitev. Priložnost so izkoristili drugi z neuradnimi aplikacijami, kjer pa hudo niha kvaliteta. Eno boljših je pred nedavnim izdal hongkongški C&R Holdings.

  Kaj lahko torej "majh'n sporočilnik " ponudi pred konkurenco. Za začetek nas kljub brezplačnosti ne nadleguje z reklamnimi sporočili. Preko nedavne povezave Live Messengerja s Facebook chatom lahko debatiramo v obeh omrežjih. In kar je najboljše, podpira prisotnost na več napravah hkrati, kar pomeni, da nas ob uporabi Messengerja na telefonu ne odjavi iz računalnika.

  Vse to je zapakirano v pregleden in logičen vmesnik, ki s pridom uporablja vse možnosti, ki jih ponuja Windows Phone 7. Panoramsko premikanje med pogovori deluje precej bolj naravno kot na malih zaslonih dostikrat nerodni tabi, na podoben način so tudi organizirani kontakti.

  Pri tem pa ostaja, tako kot nakazuje že ime, majhen. Tako ob imenih recimo ne prikazuje slik in s tem varčuje s podatki. Je pa žal okleščen tudi drugje, ne podpira namreč skupinskih pogovorov in ne podpira prenosov slik in ostalih datotek. Nekaj stvari obljubljajo v nadgradnjah, ampak Li'Messenger bo kljub vsemu verjetno ostal preprosta in hitra aplikacija za najnujnejše pogovore, kar je vsaj meni točno to kar potrebujem na telefonu.

  Najdete ga kje drugje kot na Marketplace-u.

  POPRAVEK: Ravnokar so me opozorili, da je Microsoft aplikacijo odstranil z Marketplacea, razlog je zaenkrat še neznan. Ali bo to trajne narave ali je samo potrebno kaj popraviti ne vem, ampak zaenkrat obstaja edina alternativa Live Messenger by Miyowa. Kaj več upam da kmalu.

  comments powered by Disqus

 Catalog-Item Reuse ‭[1]‬

 Catalog-Item Reuse ‭[3]‬

 Catalog-Item Reuse ‭[2]‬

24. september 2013
1703
24. september 2013
Uporabne Windows Phone 7 aplikacije: Li'Messenger
Aplikacije
Windows Phone 7