• /PublishingImages/WP7_textcontact1.png

  Uporabne Windows Phone 7 aplikacije: textContact Light

  24. september 2013 - Tilen Žagar

  Kot gre v korak s časom Microsoft, je tudi stara rubrika dobila novo, no, ime :) Windows Mobile je zamenjal Windows Phone 7, vse ostalo pa je ostalo enako. Se pravi kratke predstavitve aplikacij, ki se mi zdijo uporabne in/ali zanimive. Prva, ki bo orala led v osveženem formatu, pa je preprosta, a zato nič manj uporabna aplikacija textContact Light.

  Windows Phone 7 od izida ni doživel še nobene nadgradnje, kljub temu pa precej dobro sledi poti,  ki jo je ubral Apple in jo povzema stavek "there is app for everything" oz. "za vse obstaja aplikacija". Programerji namreč kar uspešno širijo sposobnosti telefona z izdajo vseh mogočih pripomočkov.

  Ena od nerazumnih nerodnosti Windows Phone 7 je nezmožnost deljenja kontaktov. Če želite komu posredovati telefonsko ali email iz svojega adresarja vam lahko pomaga samo dober spomin, v odsotnosti kopiraj-prilepi je namreč edina pot vpisovanje cifre "na pamet". Če bo Microsoft to kako popravil oz. nadgradil ne vem, do takrat pa vam lahko pomaga textContact Light.

  Aplikacija obstaja v dveh okusih, Pro in Light. Medtem ko Pro ponuja par funkcij več pa žal ni brezplačna, kar jo v naših koncih naredi neuporabno. Osnova je pri obeh enaka; v dokaj šparatanskem, a preglednem vmesniku izberemo osebo, katere kontaktne informacije želimo deliti, določimo, kaj sploh želimo poslati (domači mobitel, službeni email ... ) in program nam podatke vstavi v SMS sporočilo. Po želji lahko dodamo še svoj tekst oz. ga preuredimo in seveda pošljemo, vse brez da bi zapustili program.

  TextContact Light tako kot vse ostale aplikacija za Windows Phone 7 najdete na Marketplace, kljub preprosti ideji in izvedbi pa vas zna marsikje rešiti iz zagate.


  comments powered by Disqus

 Catalog-Item Reuse ‭[1]‬

 Catalog-Item Reuse ‭[3]‬

 Catalog-Item Reuse ‭[2]‬

24. september 2013
1701
24. september 2013
Uporabne Windows Phone 7 aplikacije: textContact Light
Aplikacije
Windows Phone 7