• /PublishingImages/Breast_Test-osnovno.jpg

  V boj proti raku dojk z aplikacijo Breast Test in novim mobitelom

  23. september 2013 - Alja Isaković

  Oktober je mesec v znamenju rožnate barve, saj po celem svetu potekajo akcije ozaveščanja o raku dojk, najpogostejšemu raku žensk v razvitem svetu. Verjetno že veš, da lahko z rednim samopregledovanjem sama najprej odkriješ zgodnje znake te bolezni. Pri tem ti bo sedaj v pomoč aplikacija Breast Test, v posebni akciji pa si lahko privoščiš tudi nov Samsungov telefon.

  Po podatkih strani Roza oktober pri nas vsako leto za rakom dojk oboli okoli 1.100 žensk. Grozna številka, a ne? Dobra novica je, da se smrtnost zaradi tega zahrbtnega raka postopoma zmanjšuje, a vseeno imamo tudi same zelo pomembno vlogi pri zgodnjem odkrivanju te bolezni. Ja, vse verjetno vemo, da bi bilo potrebno opraviti samopregled dojk enkrat na mesec, a kaj, ko na to ob vse hitrejšem tempu življenja enostavno pozabljamo, ali pa ne vemo točno, kako se tega postopka lotiti.

  Enostavno samopregledovanje z aplikacijo Breast Test

  Vse dvome in vprašanja odpravlja nova aplikacija Breast Test, ki je za Android naprave že brezplačno na voljo v trgovini Google Play (iOS različica bo predvidoma izdana 15. 10.). Aplikacija je povsem preprosta za uporabo, saj vsebuje podrobna navodila za samopregled po korakih s slikami, možnost dodajanja beležk za vsak opravljen samopregled in nastavitev mesečnega opomnika.

  Priznam, da pred testiranjem aplikacije sama nisem poznala celotnega postopka za samopregled, a me je aplikacijo nazorno vodila po pregledu, ki traja manj kot 5 minut. 5 minut časa si vsekakor splača vzeti vsak mesec za svoje zdravje, zato je koristna možnost aplikacije opomnik, ki si ga lahko nastaviš na 7. do 10. dan po začetku menstruacije ali na poljubni dan, če menstruacije nimaš. Pri uporabi opomnika sem sicer imela nekaj težav, zato se ti splača opomnik vpisati tudi v koledar na telefonu ali v katero izmed aplikacij, ki jih uporabljaš za spremljanje svojega ciklusa.

  V primeru, da pri samopregledu opaziš kakršnekoli spremembe, ti aplikacija omogoča, da si mesto spremembe označiš na interaktivni sliki. Seveda je ob tem priporočljivo čim prej obiskati še osebnega zdravnika ali izbranega ginekologa. Več informacij o raku dojk, vključno s tem, kako lahko zmanjšamo tveganje, lahko najdeš na strani Europa Donna Slovensko združenje za boj proti raku dojk. Povezavo do te in drugih sorodnih strani seveda najdeš tudi v aplikaciji Breast Test.

  Akcijski mobitel posebne izdaje "Pink Ribbon"

  Za večje osveščanje o raku dojk sta z Europa Donno svoje moči ponovno združila tudi Mobitel in Samsung z mobitelom Samsung Galaxy Ace 2 "Pink Ribbon". V kompletu s tem Android pametnim telefonom dobiš eleganten zaščitni etui s prepoznavno roza pentljo, poleg tega pa bosta Mobitel in Samsung ob vsakem nakupu namenila 10 EUR za združenje Europa Donna. Z izbiro NAJNAJ 9 Premium je lahko telefon tvoj že za 1 €, podrobnosti seveda najdeš na Mobitelovi strani.

  Samsung Galaxy Ace 2 Pink Ribbon

  Skratka, kot moderna ženska s pametnim telefonom sedaj res ne boš imela več izgovorov za izogibanje samopregledovanju dojk. Seveda ne pozabi aplikacije Breast Test priporočiti tudi vsem prijateljicam in sorodnicam. Želim pa ti, da bi ob uporabi aplikacije imela čim manj neprijetnih beležk.


  comments powered by Disqus

 Catalog-Item Reuse ‭[1]‬

 Catalog-Item Reuse ‭[3]‬

 Catalog-Item Reuse ‭[2]‬

23. september 2013
410
24. september 2013
V boj proti raku dojk z aplikacijo Breast Test in novim mobitelom
Aplikacije
Android