• /PublishingImages/hisa-tsstartup.jpg

  V okviru podjetniškega pospeševalnika TSstartup nastale nove mobilne aplikacije

  24. september 2013 - Tehnik

  Včeraj je Telekom Slovenije z javno predstavitvijo ekip in razglasitvijo zmagovalcev uradno zaključil prvi krog podjetniškega pospeševalnika TSstartup. Nagradni sklad 30.000 evrov sta si razdelili ekipi Fylet in Aventa+, ki obe razvijata rešitve za mobilne naprave. Tudi večina preostalih ekip je v okviru TSstartup-a razvijala nove mobilne aplikacije.

  Fylet in Peekster - zmagovovalni ekipi TSstartup generacije Jesen 2012

  Fylet za enostaven in varen prenos fotografij med napravami

  Ekipa Fylet, ki ji je strokovna komisija podelila nagrado 20.000 evrov, razvija storitev za enostaven in varen prenos slik med različnimi napravami brez uporabe oblaka. Je alternativa Dropboxu in ostalim podobnim ponudnikom za tiste, ki zaradi varnostnih zadržkov ne želijo ali smejo uporabljati javnih ponudnikov oblačnih storitev. Fylet namreč za prenos slik med tvojo mobilno napravo in računalnikom uporablja tehnologijo peer-to-peer (podobno kot recimo Skype) ter napredne algoritme za enkripcijo in dvo-stopenjsko avtentikacijo.Storitev Fylet za prenos slik med mobitelom in računalnikom brez oblaka

  Prva različice storitve Fylet, ki bo omogočala povezovanje Android mobitelov in tablic z Windows računalniki, bo na voljo predvidoma februarja. Če želiš med prvimi poskusiti storitev Fylet, se lahko za beta vabilo prijaviš na strani Fylet.com. Spomladi se bosta družini aplikacij Fylet pridružili še različici za iOS mobilne naprave in OS X računalnike.

  Peekster bo tiskane medije povezal s spletom

  Ekipa Aventa+, ki si je z aplikacijo Peekster prislužila nagrado 10.000 evrov, želi ponuditi most med tiskanimi mediji in spletnimi vsebinami ter družabnimi omrežji. Z aplikacijo Peekster bomo lahko z mobitelom skenirali naslove v časopisih in dobili digitalno različico članka za deljenje po družabnih omrežjih ter sorodne vsebine iz celega spleta. Predstavitev aplikacije Peekster si lahko ogledaš v spodnjem videu.

  Prva različica aplikacije Peekster bo na voljo za iPhone uporabnike in je že v postopku preverjanja v Applove App Store-u. Ekipa Aventa+ načrtuje izid aplikacije v začetku februarja, tudi pri njih se lahko za obvestilo o izidu aplikacije naročiš na spletni strani Peekster.co.

  Aplikaciji DrawMentor in Dimension Empires na voljo za Android

  Tudi preostalih devet ekip iz prve generacije TSstartup pridno razvija svoje storitve. V preteklih dneh sta dve izmed ekip objavili prvo različico svoje aplikacije v trgovini Google Play za Android naprave.

  Ekipa GVision ponuja aplikacijo DrawMentor za pomoč pri učenju risanja. Na mobitelu prikaže izbrano risbo, ki jo s pomočjo pogleda čez kamero s svinčnikom prerišemo na papir. Aplikacija je zanimiva predvsem za otroke, ki se učijo risati ali starše, ki niso risarski mojstri, pa jih kljub temu otroci prosijo za risbe. Zabavna in poučna aplikacije torej, ekipa GVision pa načrtuje, da jo bodo redno dopolnjevali z novimi paketi risbic ter v prihodnje tudi z iOS različico.
  Aplikacija DrawMentor

  Aplikacija DrawMentor

  Ravno na dan zaključne prireditve TSstartup se je v trgovini Google Play pojavila igra Dimension Empires ekipe Amplio, ki je bila v privatnem beta testiranju že nekaj tednov in bo v prihodnje na voljo tudi za iOS. Dimension Empires je mobilna strateška igra, ki se odvija v realnem svetu ter med hojo omogoča osvajanje novih področij na zemljevidu. S tem krepimo moč svoje civilizacije, kar nam pomaga tudi pri bitkah s sosedi. V prvem dnevu naj bi igralci skupaj osvojili že preko 1,5 milijonov kvadratnih metrov ozemlja, najboljše igralce pa na začetku marca čaka nagrada. Če se torej želite razgibati in pri tem sosedu zavzeti grad, je igrica Dimension Empires odlična izbira.

  Aplikacija Dimension Empires

  Aplikacija Dimension Empires

  Povabi.si že deluje na vseh pametnih in manj pametnih mobitelih

  V TSstartup je z delujočo storitvijo že vstopila ekipa Povabi.si, ki razvija storitev za enostavno organizacijo dogodkov preko SMS-sporočil. S tem za razliko od e-pošte ali Facebooka dosežemo veliko večji delež prijateljev vseh starosti, saj praktično med nami ni več nikogar, ki nima mobitela skozi s sabo v žepu in ki ne pregleduje SMS-sporočil. V okviru TSstartupa se je storitev Povabi.si še bolj razvila, na voljo je že tudi kot Android aplikacija.

  Kmalu aplikacije za ljubitelje piva, križank in hoje

  Do predvidoma konca meseca bo za Android, iOS in Windows Phone uporabnike na voljo še aplikacija Beer up za lažje iskanje lokalov z najcenejšim pivom ali takih z največjo izbiro. Svojo ljubezen do piva bomo lahko delili preko fotografij, aplikacija pa se že par tednov intenzivno testira na vseh treh platformah.

  V pomladnih mesecih izid aplikacije Cross Compete načrtuje ekipa DnA, ki bo s svojim, že delujočim, generatorjem križank poskusila narediti reševanje križank družabno in mobilno. Že sedaj se lahko v reševanju njihovih križank vsak teden izzovete z obiskom njihove Facebook strani.

  Aplikacija ekipe Footure pa nas bo poskusila motivirati za hojo ali vožnjo s kolesom v službo z zbiranjem zanimivih statistik in takih ali drugačnih nagrad. Sprehode bo aplikacija Footure poskusila narediti bolj zanimive tudi s predlogi zanimivih lokacij, do katerih sicer pri vožnji z avtom ne bi prišli in povezovanje družbeno odgovornih uporabnikov aplikacije v skupnost.

  Razpis za nove ekipe TSstartup bo objavljen v februarju

  Poleg tega so v okviru programa TSstartup svoje storitve razvijale še ekipa RibiskeKarte.si s portalom, ki omogoča udoben in enostaven nakup ribolovnih dovolilnic, ekipa Sportifiq z naprednim rezervacijskim sistemom za športne centre in storitvijo za povezovanje igralcev badmintona ali tenisa in ekipa Stream.io s storitvijo za poslušanje glasbe visoke kakovosti kar preko spletnega brskalnika.

  Vseh enajst ekip prve generacije TSstartup bo z delom v pospeševalniku nadaljevalo še do konca februarja. Na začetku marca se bodo namreč v hišo TSstartup, ki deluje pod okriljem Telekoma Slovenije, vselile nove izbrane ekipe. Vse ekipe, ki razvijate inovativne spletne in mobilne storitve ste torej vabljene, da v februarju obiščete spletno stran TSstartup.si, ko bo objavljen razpis za novo generacijo ekip. Verjamemo, da se bo pozivu tudi tokrat odzvalo kar nekaj mobilnih razvijalcev.


  comments powered by Disqus

 Catalog-Item Reuse ‭[1]‬

 Catalog-Item Reuse ‭[3]‬

 Catalog-Item Reuse ‭[2]‬

24. september 2013
1651
24. september 2013
V okviru podjetniškega pospeševalnika TSstartup nastale nove mobilne aplikacije
Aplikacije