• /PublishingImages/tsstartup-otvoritev.jpg

  V pospeševalniku TSstartup je z delom začelo 11 ekip

  24. september 2013 - Tehnik

  Včeraj je podjetniški pospeševalnik TSstartup tudi uradno odprl svoja vrata in v svoje prostore sprejel 11 ekip, ki bodo v naslednjih štirih mesecih razvijale svoje inovativne spletne in mobilne storitve. Hkrati se bo v TSstartup odvijali tudi odprti dogodki, ki bodo zanimivi tudi za tiste, ki spremljate področje mobilnih tehnologij.

  Najbolj zanimiv del včerajšnje otvoritve so bile gotovo predstavitve izbranih ekip in njihovih projektov, tako pred novinarji kot pred mentorji in ostalimi gosti popoldanske zabave.

  Ekipe z mobilnimi aplikacijami v pospeševalniku TSstartup

  Med izbranimi ekipami je kar večina takih, ki razvijajo mobilne aplikacije:

  • Ekipa Amplio pripravlja mobilno strateško igro, v kateri s hojo po mestu osvajamo nova ozemlja in spotoma poskrbimo tudi za rekreacijo.
  • Mobilna aplikacije ekipe Aventa+ nam bo omogočila dostop in interakcijo z dodatnimi vsebinami v tiskanih medijih brez nerodne uporabe QR kod.
  • Ekipa Beerhunt bo s svojo aplikacijo poskrbela, da bomo lažje prišli do lokalov z najcenejšim pivom ali do lokalov z najbolj pesto ponudbo piva.
  • Ekipa DnA želi Android uporabnikom omogočiti preprosto in zabavno reševanje križanj na pametnih telefonih in tablicah, podjetjem pa promocijo preko sponzoriranih gesel ali slik.
  • Ekipa Footure nas bo prav tako nagradila za hojo ali kolesarjenje po mestu. Več kot se bomo gibali, več točk bomo zbrali in jih lahko unovčili za nagrade družbeno odgovornih podjetij.
  • Storitev ekipe Flyet bo omogočala varno in zasebno sinhronizacijo slik med računalnikom in telefonom brez uporabe oblaka. Hkrati bodo poskrbeli za to, da nam bodo vse posnete fotografije vedno na voljo kljub omejenim pomnilnikom na telefonih.
  • Mobilna aplikacija ekipe GVision nas bo naučila risati enostavne ali zahtevnejše slike s pomočjo projekcije na zaslonu telefona.
  • Storitev ekipe Povabi.si omogoča enostavno organizacijo dogodkov s pomočjo brezplačnih SMS sporočil. Na voljo je že tudi kot Android aplikacija.

  Ekipe s spletnimi storitvami v pospeševalniku TSstartup

  Preostale tri ekipe pa razvijajo spletne storitve:

  • Ekipa Ribiskekarte.si bo s svojo spletno platformo omogočila enostaven nakup ribolovnih dovolilnic, ribiškim družinam pa pomagala pri upravljanju revirja.
  • S spletno storitvijo ekipe Sportifiq bo vsem rekreativnim badminton in tenis igralcem lažje najti termin in skupin za trening. Za dodatno spodbudo poskrbijo tudi elementi iger, ki rekreativnim igralcem omogočajo vsaj delček izkušnje profesionalcev.
  • Storitev Stream.io bo navdušila avdiofile, saj bo omogočala pretakanje glasbe visoke kvalitete, na kar vsi ostali priljubljeni ponudniki podobnih storitev pozabljajo.

  Vse ekipe lahko sedaj podrobneje spoznaš na strani TSstartup, kjer bomo lahko sledili tudi njihovem napredku pri delu v pospeševalniku.

  Ekipe med uvodnim predavanjem (foto: Bor Slana)

  Poleg tega bodo v okviru pospeševalnika TSstartup predvidoma ob ponedeljkih zvečer organizirani tudi redni odprti dogodki, ki se jih lahko udeležiš tudi ti. Razpored dogodkov bo v prihodnjih dneh objavljen na strani TSstartup, veselimo pa se lahko tudi video posnetkov večine delavnic, ki jih bodo raznovrstni strokovnjaki pripravili za ekipe TSstartup.


  comments powered by Disqus

 Catalog-Item Reuse ‭[1]‬

 Catalog-Item Reuse ‭[3]‬

 Catalog-Item Reuse ‭[2]‬

24. september 2013
1646
24. september 2013
V pospeševalniku TSstartup je z delom začelo 11 ekip
Novice