• /PublishingImages/allrecipes_iPad.jpg

  Valentinove aplikacije [Android, iOS]

  24. september 2013 - Tehnik

  Če za valentinovo ne moreš brez srčkov, roza barve in sladkih besed, potem pobrskaj po trgovinah z aplikacijami, kjer najdeš množico aplikacij, vse od voščilnic, kvizov o ujemanju, do srčkastih ozadij. Tovrstne aplikacije v prispevku niso predstavljene, zbrali pa smo tiste, ki ti pomagajo pri pripravi na zmenek ter so zanimive tudi tudi za tiste, ki valentinovo preskočijo.

  Srčkaste igre

  Zagretim igričarjem predlagamo, da za valentinovo posežejo po kakšni igri, ki jo lahko igramo v dvoje, da se jim lahko pridruži tudi dragi/draga. Precej igric so v tem času seveda opremili z valentinovskim izgledom, predstavljeni sta dve, prva za vse, ki ne morete brez jeznih ptičev, in druga za tiste, ki iščete kakšno novo igro.

  Angry Birds Valentine Edition

  Platforma: Android, iOS

  Razvijalec: Rovio

  Angry Birds se oglasijo za vsak praznik, tokrat v srčkasto roza izvedbi s 15 stopnjami in tremi dodatnimi. Valentinova različica se ti bo pojavila ob osvežitvi aplikacije Angry Birds Seasons. Seveda niso pozabili na valentinove voščilnice, ki jih sicer ne moreš poslati neposredno iz aplikacije, ampak s pomočjo FB aplikacije, do katere vodi povezava. Voščilo lahko objaviš na svojem, prijateljevem ali prijateljičinem zidu.

  My Love Jenny

  Platforma: Android

  Razvijalec: ESC Mobile

  Luštna arkadna igra, kjer glavnemu junaku pomagamo najti pot do njegove Jenny tako da mu del poti narišemo, vmes pa poberemo še darilca za Jenny, itd. Ta preprosta igra res ni brez stereotipov, vendar pa nas je prepričala simpatična vizualna podoba.

  Mizica pogrni se

  Med bolj tradicionalne zmenke, ali pa le kot uvod v romantičen večer, vsekakor štejemo večerjo v dvoje. Če se jo odločiš pripraviti sam/a, imaš na voljo množico aplikacij z odličnimi recepti za pripravo hrane ali pijače. Nekaj smo jih že predstavili, kot npr. Epicurious, zato si več preberi tukaj.

  Allrecipes

  Platforma: iOS (iPhone, iPad)

  Razvijalec: Allrecipes

  Allrecipes je podoben že predstavljenim kuharskim aplikacijam, a ima nekaj skritih adutov. Brezplačna različica sicer ne omogoča shranjevanja receptov in sinhronizacije z uporabniškim računom na spletni strani, na voljo pa imamo množico receptov, med katerimi lahko brskamo glede na različne kriterije (vrsto prehrane, sestavine, način kuhanja, čas kuhanja, itd). Sestavine, ki jih želimo v jedi, lahko vnesemo tudi sami, tako da nismo omejeni le na ponujene možnosti. V razdelku “featured” najdemo trenutno najbolj vroče predloge za valentinov obrok, načeloma pa izpostavijo recepte, ki so primerni za bližajoče se praznike. Receptom so dodane fotografije, seznam sestavin, čas priprave in komentarji drugih uporabnikov.

  Prepričal nas je tudi prikaz recepta. Pri posameznem receptu imamo namreč možnost “start cooking”. V tem načinu lahko spreminjamo število oseb za katere kuhamo, kar je več kot dobrodošla novost, recept pa beremo po korakih, pri čemer je trenuten korak označen s krepkimi črkami, da lažje sledimo. Na desni strani imamo tudi “timer”, ki ga lahko povečamo čez celo stran, za takrat, ko okusno jed postavimo na štedilnik ali v pečico.

  Če ne veš katero vino sodi k določeni jedi, preizkusi iPairings za iOS ali Swirl, ki smo ga že predstavili, za Androida.

  iPairings Basic

  Platforma: iOS (iPhone)

  Razvijalec: StoneRaven

  Lastniki naprav z iOS lahko preizkusite iPairings (plačljiva različica je na voljo tudi za Android), ki v osnovi predstavlja tri variante: seznam vin, seznam sirov in seznam jedi. Ob kliku na vino dobimo kratek opis, podatek o tem h katerim jedem in sirom sodi. Lahko pa se poizvedovanja seveda lotimo tudi v obratni smeri.

  Romantika v kinu

  Za zmenek v kinu ali da ne ostaneš v zadregi, če si pozabil/a na pripravo zmenka, lahko z aplikacijama Kino Predstave in KinoSporedi  hitro preveriš kaj in kdaj se vrti v Kolosejih, Planetih Tuš in Party Maxu. Za art kino pa bo žal treba na splet. Trenutno se vrtijo tudi filmi nominirani za oskarja, ki jih vsekakor priporočamo, za seznam lahkotnejših pa pobrskaj po aplikacijah.

  Kino Predstave

  Platforma: Android

  Razvijalec: Strelovod

  KinoSporedi

  Platforma: iOS (iPhone)

  Razvijalec: Jernej Strasner

  Kam na žur

  Valentinovo je letos padlo na nehvaležen ponedeljek, dogodki povezani z njim pa se tudi s tega razloga začnejo že v petek. Pa ne pozabi, tudi če koncert nima oznake valentinov ali za zaljubljene, lahko dragega ali drago povabiš nanj. Kaj in kje dogaja lahko spremljaš z aplikacijo Dogaja.Itak (Android), ali pa preveri katero od aplikacij, ki so jih razvijalci prijavili na naš natečaj M:Android (Kam gremo ven, KamKam Info). Več o aplikaciji Dogaja.Itak in kaj so Itak Flike pa preberi na spletni strani.

  Imej se fajn in ne pozabi, da je za pravo romantiko včasih potrebno ugasniti mobitel :)


  comments powered by Disqus

 Catalog-Item Reuse ‭[1]‬

 Catalog-Item Reuse ‭[3]‬

 Catalog-Item Reuse ‭[2]‬

24. september 2013
1502
24. september 2013
Valentinove aplikacije [Android, iOS]
Aplikacije
Android, iOS