• /PublishingImages/ValentinesDay-home.jpg

  Valentinove aplikacije [iOS, Android]

  24. september 2013 - Tehnik

  Dan zaljubljencev je spet tukaj, glede na napovedane temperature pa nas bo stiskanje z dragim/drago tokrat branilo tudi pred mrazom. Nekatere aplikacije, ki jih predstavljamo v nadaljevanju, so namenjene le zaljubljencem, druge bodo ob kakšni drugi priložnosti prišle prav tudi zagrizenim nasprotnikom valentinovega.

  Preveri trgovine z aplikacijami, saj so za valentinovo nekatere aplikacije na voljo ceneje (npr. nekatere igre podjetja EA).

  Tom’s Love Letters

  Razvijalec: Outfit7Platforma: iOS (iPhone, iPod touch, iPad), AndroidCena: brezplačno

  V trgovinah z aplikacijami najdemo morje aplikacij za pošiljanje valentinovih voščilnic, mi smo izbrali aplikacijo slovenskih razvijalcev poznanih po seriji Talking Friends. Valentinovsko obarvana aplikacija predstavlja že dobro poznanega mačkona Toma in njegovo simpatijo Angelo. Aplikacija ponuja nekoliko manj interaktivnih funkcionalnosti, kot smo jih vajeni, saj v osredje postavlja pošiljanje voščilnic.

  Aplikacija Tom's Love Letters

  Na voljo imamo 9 različnih voščilnic s Tomom in Angelo ter različnimi sporočili. Pošiljanje voščilnic je preprosto, izberemo motiv, voščilnico pa lahko pošljemo po e-pošti, shranimo v galerijo in jo pošljemo kot MMS ali jo delimo s prijatelji na Facebooku. Sporočilo na voščilnici lahko nadomestimo s svojim sporočilom.

  Aplikacija Tom's Love Letters

  ValentineApp

  Razvijalec: RalCrPlatforma: iOS (iPhone, iPod touch)Cena: brezplačno v času pisanja članka, trenutno 0,79 EUR

  Aplikacija ValentineApp nam bo v pomoč pri organizaciji zmenka za valentinovo. Tako lahko znotraj aplikacije ustvarimo voščilnico za dragega/drago, dobimo navdih za romantično glasbo in film, ali pa se poučimo o rožah. Ustvarjanje voščilnice je preprosto, najprej posnamemo fotografijo ali pa izberemo že posneto fotografijo, dodamo pocukran okvir in voščilnica je nared. Lahko jo pošljemo po e-pošti ali shranimo v galerijo in pošljemo po MMSu.

  Aplikacija ValentineApp

  Aplikacija nam pomaga tudi pri izbiri glasbe za ustvarjanje romantičnega vzdušja, je pa izbira pesmi precej predvidljiva. Na voljo je seznam s 86 pesmimi, od I Will Always Love You (Whitney Houston) do Friday I’m in Love (The Cure), s klikom na pesem dostopamo do videa na YouTubu. Sledijo nasveti za nakup darila, ki so res le nasveti in ne prikrit oglas za posamezne blagovne znamke. Če si želimo na zmenku ogledati romantičen film, si lahko pri izbiri pomagamo s seznamom 66 romantičnih filmov s kratkim opisom in oceno filma na IMDBju. Na seznamu najdemo tudi novejše filme (npr. lanski Gola zabava), in starejše, kot je Casablanca. V aplikaciji najdemo tudi informacije o pomenu barv in rož in romantično poezijo.

  Aplikacija ValentineApp

  Valentine’s Day 2012 - 14 best free apps for your love

  Razvijalec: MagicSolverPlatforma: iOS (iPhone, iPod touch, iPad)Cena: brezplačno

  Aplikacija se zgleduje po adventnem koledarju in nam vsak dan od 1.2. do 14.2. ponuja eno brezplačno aplikacijo. Ne gre za posebno akcijo, v okviru katere bi dobili plačljive aplikacije, ampak za aplikacije, ki so tudi sicer brezplačne (Tiny Village, Waze, Love Horoscopes). Tako so pri aplikaciji Jamie’s Recipes, ki je sicer na voljo brezplačno, dodatne vsebine še vedno plačljive. Aplikacija bo prišla prav predvsem tistim, ki se ne ukvarjajo z iskanjem novih aplikacij in bodo s pomočjo aplikacije Valentine’s Day 2012 spoznali nove aplikacije.

  Aplikacija Valentine's Day 2012

  Z odkrivanjem novih aplikacij dobivamo tudi bonuse (npr. pesem, ki igra znotraj aplikacije, sliko za ozadje, itd). Preden pridemo do možnosti nalaganja aplikacije, moramo opraviti kratko nalogo, ki pa je zelo preprosta (npr. sestaviti zlomljeno srce). Na dnu zaslona so precej moteči oglasi, pred uporabo aplikacije pa moramo ustvariti svoj profil. Nekatere brezplačne aplikacije, ki si jih lahko naložimo, so namenjene spoznavanju potencialnih novih partnerjev, prav tako oglasi, že pri ustvarjanju profila pa moramo označiti ali smo samski ali v zvezi.

  Aplikacija Valentine's Day 2012

  Slovenian Wine

  Razvijalec: DigiED d.o.o.Platforma: iOS (iPhone, iPod touch), napovedana iPad in Android verzijaCena: brezplačno

  Doslej smo na Tehniku predstavili že lepo število kuharskih aplikacij, tako da pri iskanju valentinovsko obarvanih receptov ne bo težav, predvsem ker imajo nekatere aplikacije tudi posebno kategorijo za romantične večerje. Tokrat smo se osredotočili na izbiro vina. Če vas torej zanima, katero vino sede k posameznim jedem, iščete ekološko pridelana vina, vina iz določene regije ali določen letnik, ali pa se preprosto želite naučiti več o pokušini vina, potem je aplikacija Slovenian Wine kot naročena za vas. Aplikacijo lahko uporabljate v slovenskem ali angleškem jeziku.

  Aplikacija Slovenian Wine

  Aplikacija ne predstavlja vseh slovenskih vinarjev, ampak le izbrane, tako tudi niso zastopane vse regije, boste navdušuje pa opis pri posameznem vinu. Na voljo imamo informacije o letniku, ceni, regiji, sorti, zorenju, sladkorni stopnji, stopnji alkohola, temperaturi serviranja, vrsti kozarca, ki ga moramo uporabiti, naštete so celo jedi h katerim h katerim lahko postrežemo posamezno vino (predjedi, glavne jedi, siri), opisan je vonj, videz, okus in tehnologija pridelave. K posameznim vinom lahko dodamo svoje zapiske, vino dodamo med priljubljene, ali informacijo delimo s prijatelji na Facebooku, Twitterju ali prek e-pošte.

  Aplikacija Slovenian Wine

  Brskamo lahko po vinarjih, po vinih (rdeče, belo, penina) in nato po posameznih sortah, glede na jedi, regijo oziroma vinarja, letnik in ekološko pridelavo in seveda kombinacijo naštetih, tako da vsekakor najdemo primerno vino za različne situacije.

  Aplikacija Slovenian Wine

  Želimo vam prijetno valentinovo. Če si boste zaželeli ogled romantičnega filma, smo za naročnike SiOL TV pripravili seznam primernih filmov,  najdete jih v videoteki v kategoriji Valentinovo. Uporabniki SiOL BOX-a, SiOL BOX-a S izberite programsko mesto 20 DKino ali 10 DKino Hiti in kategorijo Valentinovo. Uporabniki TV-komunikatorja Sagem na daljinskem upravljalniku pritisnite tipko VOD, izberite DKino in kategorijo Valentinovo.

  Aplikacije smo preizkusili z mobitelom iPhone 4.

  comments powered by Disqus

 Catalog-Item Reuse ‭[1]‬

 Catalog-Item Reuse ‭[3]‬

 Catalog-Item Reuse ‭[2]‬

24. september 2013
1609
24. september 2013
Valentinove aplikacije [iOS, Android]
Aplikacije
Android, iOS