• /PublishingImages/battery-improve.jpg

  Varčevanje baterije na Androidu

  24. september 2013 - Tehnik

  Ne glede na to, kako fensi mobitel z operacijskim sistemom Android imaš, je pri uporabi, za daljšo življenjsko dobo baterije, nekaj truda treba vložiti v varčevanje z energijo. Vsaka odprta aplikacija, kljub temu, da je trenutno ne uporabljaš, prazni baterijo bolj kot si lahko misliš. Tako lahko doživiš, da med tem ko pišeš SMS-sporočilo, v ozadju se rola tvoja najljubša muzika, hkrati imaš odprt brskalnik, ker si ravno iskal nove komade, … se na ekranu pojavi obvestilo o skoraj prazni bateriji. Valda, da polnilca nimaš s seboj, pa tudi če bi ga imel, sploh nisi v bližini vtičnice.

  V ta namen so si proizvajalci aplikacij priročno izmislili tako imenovana »kilerje« oziroma managerje, ki opozarjajo na odprte in nerabljene aplikacije, ki po nepotrebnem črpajo energijo. Ena izmed teh se imenuje Advanced Task Killer, ki je zelo enostavna za uporabo in hkrati učinkovita. Na ekranu naniza vse aplikacije, ki so na mobitelu trenutno aktivne v ozadju, zraven vsake se pojavi zelena kljukica. S pritiskom na »kill selected apps« se vse označene aplikacije zaprejo. V kolikor katere izmed označenih aplikacij ne želiš zapreti, izbrišeš zeleno kljukico ob aplikaciji. Na voljo je tudi funkcija, ki samodejno izključi nerabljeno aplikacijo. Enostavno, učinkovito in brezplačno.

  Druga popularna aplikacija, ki lahko izboljša življenjsko dobo baterije pri mobitelu, se imenuje Juice Defender. Osnovna verzija je brezplačna, v kolikor želiš Ultimate Juice Defender, ta stane nekaj fičnikov. Kakorkoli, že osnovna verzija ni tako osnovna. Na voljo je kar nekaj nivojev upravljanja z aplikacijami, od agresivnega do ekstremnega. V vsakem primeru pa aplikacija, med drugim, v odstotkih sporoči, kakšen je bil prihranek energije ob njeni pomoči.

  Advanced Task Manager je še ena izmed tistih aplikacij o kateri je vredno razmisliti. Njena glavna funkcija je varčevanje z energijo, večanje zmogljivosti mobitela, sprostitev pomnilnika in seveda, izklapljanje aplikacij. Prav tako brezplačno je na voljo Advanced Battery Improve, ki obljublja med 30 in 50 odstotnim izboljšanjem življenjske dobe baterije mobitela in Android Booster ter Super Task Killer 2011. Med plačljive in prav tako priporočljive spadajo System Panel App/Task Manager in profesionalna različica Advanced Task Killer in Advanced Task Manager.

  Če intenzivno uporabljaš vse in še več, kar ponuja tvoj Andoid, je sigurno vredno razmisliti o uporabi kakšnega varčevalnega sistema, da se ne boš prehitro znašel v temi.

  Vir:

  http://www.phonearena.com/news/Great-task-managers-for-Android_id16948


  comments powered by Disqus

 Catalog-Item Reuse ‭[1]‬

 Catalog-Item Reuse ‭[3]‬

 Catalog-Item Reuse ‭[2]‬

24. september 2013
1508
24. september 2013
Varčevanje baterije na Androidu
Aplikacije
Android