• /PublishingImages/drone-tla.jpg

  Vozili smo - Parrot AR.Drone

  24. september 2013 - Jan Omahen

  Na vsake toliko časa imamo priložnost testirati še kaj drugega poleg mobitelov in tablic. Tokrat je to Parrot AR.Drone, atraktiven daljinsko voden kvadrikopter, ki nas je navdušil in že čakamo na morebitno pomanjšano, pisarniško različico.

  AR.Drone je pravzaprav quadricopter s štirimi rotorji, s pomočjo katerih drvi po zraku vse do hitrosti 18km/h. Ob vklopu drone vzpostavi lastno Wi-Fi omrežje, prek katerega ga upravljamo tudi do 50 metrov daleč. Zaenkrat upravljanje deluje z Android, iOS in Bada operacijskimi sistemi. Vgrajeni ima dve kameri, vertikalno in horizontalno, ki nista v visoki ločljivosti, vseeno pa služita svojemu namenu. Omeniti je treba, da lahko spodnjo kamero uporabimo tudi za fotografiranje iz zraka. Baterija zdrži približno 15 minut letenja (polnjenje traja 90 minut), paketu pa je priložena še dodatna baterija, kar seveda pomeni podvojen čas zabave.

  Ves čas testiranja smo razmišljali le o morebitnih izboljšavah, dodatnih načinih uporabe in možnostih "zlorabe" drona v razne namene. Parrot AR.Drone obeta in z nekaj manjšimi modifikacijami lahko postane veliko več kot le igrača. Internet je seveda poln kotičkov, kjer se zbirajo ponosni lastniki in razkrivajo svoje skrivnosti glede izboljšav. Zgoraj sem omenil, da kameri nista v HD ločljivosti, vseeno pa so se nekateri lotili tudi tega in nadgradili svoje drone z majhnimi HD kamerami. Vožnja je zelo zabavna, prava zabava pa se začne pri modifikacijah vseh vrst, za kar pa seveda potrebuješ nekaj predhodnega znanja, potrpežljivost in seveda malce debelejšo denarnico (če so ti ljubše brezgotovinske transakcije, to ne drži).

  Ko osvojimo tehniko letenja, si lahko na napravo, prek katere Drone upravljamo, prenesemo aplikacije, ki omogočajo virtualno bojevanje. Uporaba tehnologije augmented reality je v tem primeru zelo na mestu in poskrbi za ure in ure igranja bodisi z navideznimi nasprotniki ali pa s prijatelji, ki si lastijo AR.Drone. Zanimiva je še aplikacija Drone Dance, ki tvojega drona spremeni v pravo letečo plesočo atrakcijo.

  AR.Drone bo navdušil predvsem ljubitelje RC igrač za velike, ravnodušni ne bodo ostali niti mimoidoči. Za ceno 319,99 EUR prejmeš celoten paket skupaj z dodatno baterijo.

  AR.Drone nam je na test posodilo podjetje Aimhigh plus, ki je tudi uradni distributer za Parrot izdelke v Sloveniji. Če te zanima nakup ali pa imaš kakšno dodatno vprašanje, jih le pokliči ;)

  comments powered by Disqus

 Catalog-Item Reuse ‭[1]‬

 Catalog-Item Reuse ‭[3]‬

 Catalog-Item Reuse ‭[2]‬

24. september 2013
1095
24. september 2013
Vozili smo - Parrot AR.Drone
Aplikacije