• /PublishingImages/napovedvbesedi-vreme.jpg

  Vreme [iOS]

  24. september 2013 - Tehnik

  Aplikacija Vreme je delo domačih razvijalcev, podjetja Makro Plus d.o.o., ki jih poznamo po uporabnih aplikacijah kot sta Parkirišča in Slo železnice. Kaj prinaša njihova najnovejša aplikacija, je seveda kristalno jasno že po imenu, vir podatkov o vremenu pa je Agencija Republike Slovenije za okolje (ARSO).

  Vremenska napoved je podana na več načinov, v petih zavihkih: opazovanja, napoved, tujina, besedila in zavihek več, kjer lahko preverimo satelitsko in radarsko sliko, kamero in nastavitve.

  Aplikacija Vreme

  V zavihku opazovanja dostopamo do nekoliko bolj podrobnih trenutnih podatkov o vremenu po Sloveniji, tako imamo na voljo podatke o temperaturi, vlažnosti, tlaku, hitrosti in smeri vetra, višini snega, itd. Dodamo si lahko več vremenskih postaj po Sloveniji (npr. Ljubljana, Murska Sobota, Letališče Portorož), med različnimi deli države pa se premikamo s potegom prsta.

  Aplikacija Vreme

  Napoved ponuja hiter pregled vremena s petdnevno napovedjo za Slovenijo, medtem ko je za posamezne dele države (SV, SZ, JV, JZ, osrednja) na voljo tridnevna napoved z dnevnimi in nočnimi temperaturami. Dele države lahko seveda dodajamo na seznam ali odvzemamo, odvisno od naših želja.

  Aplikacija Vreme

  V zavihku tujina lahko spremljamo vremenske razmere v evropskih prestolnicah, za vsako imamo na voljo petdnevno napoved s temperaturami.

  Aplikacija Vreme

  Besedila ponujajo vsem dobro poznano vremensko napoved v besedi z  napovedjo za Slovenijo, sosednje pokrajine, vremensko sliko in obeti.

  Aplikacija Vreme

  Zavihek več ponuja možnost pregleda satelitskih in radarskih slik za padavine in oblačnost  v Sloveniji ter oblačnost v EU in posnetke z Ljubljane, Kredarice in Lisce.

  Aplikacija Vreme

  V nastavitvah se lahko naročimo na dnevna obvestila in vremenska opozorila. Pri dnevnih obvestilih izberemo čas obveščanja (npr. pred odhodom v službo, šolo), način obveščanja (številka na ikoni, sporočilo ali zvok) pa tako pri obvestilih kot tudi pri opozorilih.

  Aplikacija Vreme

  Če želiš na hitro preveriti vremensko napoved je morda widget, ki ga z iOS 5 lahko imaš v centru za obvestila, nekoliko bolj priročen, z aplikacijo Vreme pa dobimo podrobnejše podatke o vremenu v posameznih delih države. Aplikacija deluje hitro in je v času preizkusa delovala brez težav. Vsekakor je pohvalna možnost obveščanja o vremenskih opozorilih, pa tudi možnost prejemanja dnevnih obvestil, kar nas na primer pred odhodom v službo opomni, da vzamemo dežnik. Obiskovalci gora bi zagotovo bili veseli podrobnih podatkov o snežnih razmerah in napovedi za gorski svet, priročna pa bi bila tudi možnost pregleda satelitske in radarske slike v ležečem položaju.

  Aplikacija je na voljo v slovenskem jeziku v trgovini App Store za 1,59 EUR.

  Podjetje Makro Plus d.o.o. bralcem Tehnika podarja 3 promo kode, torej boste trije izmed vas aplikacijo Vreme prenesli brezplačno. Kdor prej pride, prej melje, tule pa so vse tri kode, 97E7LXAWNW9FKPRPK9FTE443W4PRXYK7ANT6 (če kodo porabiš, omeni to v komentarju, da jo prečrtamo). Pohvale in predloge lahko zapišeš v komentarje ali pa kontaktiraš razvijalce, najdeš jih tudi na Facebooku ;)

  comments powered by Disqus

 Catalog-Item Reuse ‭[1]‬

 Catalog-Item Reuse ‭[3]‬

 Catalog-Item Reuse ‭[2]‬

24. september 2013
1586
24. september 2013
Vreme [iOS]
Aplikacije
iOS