• /PublishingImages/WebTalks-home.jpg

  WebTalks

  24. september 2013 - Tehnik

  Aplikacija WebTalks omogoča poslušanje vsebin na spletnih straneh ali blogih. Uporaba je preprosta. Ko aplikacijo naložimo, jo povežemo z uporabniškim računom za Google Reader ali pa sami dodamo posamezne vsebine RSS in že lahko poslušamo svoje najljubše bloge.

  WebTalks omogoča tudi glasovno izbiranje vsebine, ki jo želimo prebrati, vendar le v angleščini. Plačljiva različica nudi podporo tudi za nekatere druge jezike, vendar med njimi ni slovenščine.

  Glas, ki nam bere, seveda ni žameten glas, ki smo ga vajeni iz radia ali zvočnih knjig, ampak robotski. Aplikacija prebere le neprebrane članke, ko konča z branjem posameznega članka pa brez prekinitve nadaljuje z drugim. Prebrani članki so tudi v Google Readerju označeni kot prebrani. Pri glasovnem izbiranju mora biti izgovorjava vsaj približno pravilna, nekaj slovenskega naglasa pa ne vpliva na uporabo.

  Aplikacija se je pri glasovnem izbiranju v večini primerov dobro obnesla, z branjem ni bilo težav, vendar pa se je nekajkrat nenadoma zaprla, predvsem kadar smo poskušali izbrati vir, ki ni v angleškem jeziku.

  Za poslušanje v avtu je še vedno primernejša zvočna knjiga ali podcasti, vsekakor pa je WebTalk lahko uporaben za tiste, ki imajo težave z branjem na manjših zaslonih.

  WebTalks je na voljo za naprave z Androidom, aplikacijo smo preizkusili na Samsung Galaxy Tabu.


  comments powered by Disqus

 Catalog-Item Reuse ‭[1]‬

 Catalog-Item Reuse ‭[3]‬

 Catalog-Item Reuse ‭[2]‬

24. september 2013
1506
24. september 2013
WebTalks
Aplikacije
Android