• /PublishingImages/Wi-Fi-Foto-Transfer-galerija.jpg

  WiFi Photo Transfer (iOS)

  24. september 2013 - Tehnik

  Prenos fotografij in videov iz iNaprav na računalnik je kar nadležno opravilo, saj je naprave potrebno povezati s kablom in nato še poganjati posebne aplikacije, ki znajo dostopati do iNaprav (npr. iPhoto na Macu). A teh nadlog nas lahko odreši brezplačna aplikacija WiFi Photo Transfer, ki omogoča brezžičen prenos fotografij in videa na računalnik. Seveda to ni prva tovrstna aplikacija za iOS, najbolj znana je verjetno plačljiva aplikacija PhotoSync, ki omogoča tudi brezžičen prenos fotografij iz računalnika na iNapravo ali iz iPhona na iPad in obratno, vendar ima WiFi Photo Transfer bistveno ugodnejšo ceno.

  Uporaba je res preprosta, nikakor pa ne pričakuj vizualno privlačnega uporabniškega vmesnika, saj  komajda dosega pomen pridevnika "špartanski".

  Za delovanje morata biti obe napravi povezani v isto brezžično omrežje, nato aplikaciji WiFi Transfer omogočimo uporabo podatkov o lokaciji. Pri prvi uporabi to omogočimo kar znotraj aplikacije, če pomotoma ne dovolimo, pa lahko to uredimo v nastavitvah (Settings / Location Services). Aplikacija nato zgolj izpiše IP naslov za dostop do fotografij. Dostop je mogoč s spletnim brskalnikom, Windows Explorerjem ali katerim koli drugim podobnim orodjem, le naslov moramo vpisati v naslovno vrstico.

  Prenesemo lahko posamezne fotografije, za prenos več fotografij naenkrat pa kliknemo na “Download in zip”, kar, kot pove ime, označene fotografije in video posnetke prenese v eni arhivski datoteki .zip. Posamezne fotografije lahko prenesemo v različnih velikostih, vendar pri tovrstnem prenosu izgubimo podatke o lokaciji posnete fotografije.

  Edina pomanjkljivost aplikacije (ki bi jo razvijalci sicer lahko hitro rešili v nadgradnji) je dejstvo, da v prikazu vsebine iNaprave v brskalniku ni mogoče ločiti med fotografijami in videi. Vsi so prikazani v isti galeriji, iNaprave pa tudi ne omogočajo shranjevanja v različne albume, da bi jih lahko ločili na tak način. No, ob rednem prenašanju vseh slik in videov na računalnik, pa tudi to ne bi smela biti težava.

  Wi-Fi Photo Transfer je brezplačno na voljo v Apple App Store.


  comments powered by Disqus

 Catalog-Item Reuse ‭[1]‬

 Catalog-Item Reuse ‭[3]‬

 Catalog-Item Reuse ‭[2]‬

24. september 2013
1527
24. september 2013
WiFi Photo Transfer (iOS)
Aplikacije
iOS