• /PublishingImages/wikipathia-screen2.jpg

  Wikipathia - Igra povezovanja

  24. september 2013 - Jan Omahen

  Kot bivši lastnik iPhona se ponavadi težko navdušim nad Android aplikacijami, saj so v veliki večini slabše oblikovane, kar me kot uporabnika zmoti. Verjamem, da nimamo vsi enakega problema, a mene ravno to odbija od Androida. Pred kratkim pa sem naletel na kar nekaj odličnih aplikacij za Android OS, ki so fantastične in ne izgledajo, kot bi jih zrisal otrok.

  Ko sem še uporabljal iOS, sem si velikokrat krajšal čas z aplikacijo Wiki Hunt. Alternative na Androidu dolgo nisem našel, ko pa sem že obupal, se je pod mojimi prsti znašla Wikipathia. Naj razložim, zakaj sem tako navdušen nad aplikacijo, ki je tesno povezana z Wikipedijo.

  Aplikacija v prvem koraku ponudi dve besedi, popolnoma nepovezani med seboj. Primer: Homer Simpson in iPod. Recimo, da se s predlaganima besedama strinjaš (sicer izbereš New Endpoints) in pritisneš na start. Besede, ki jih imaš pred seboj, so povezave iz članka na Wikipediji o Homer Simpsonu. Zdaj se začne razmišljanje. Naslednja tema, ki jo izbereš, bo ponudila nove povezave iz članka o izbrani temi. Sliši se komplicirano, v bistvu tudi je :) Cilj igre je v čimmanj klikih prilezti od prve besede do druge. Sam sem obe besedi tokrat povezal v štirih klikih.

  Wikipathia je torej preprosta igra, ki pa je zlepa nimaš dosti, vsaj glede na obsežnost besed na Wikipediji. Aplikacija izgleda lepo, vsebuje le tisto najnujnejše.

  Igra je na voljo za Android in iPhone naprave. Lastnikom iPhona vseeno priporočam Wiki Hunt, ki je sicer plačljiva aplikacija, a je bolj dodelana, vsebuje fotografije iz izbranih člankov in ima še eno zanimivo možnost igranja, Jesus mode. V Jesus mode moraš izbrano besedo v največ šest klikih povezati z Jezusom :)

  Rešitev mojega povezovanja: Homer Simpson->Intel Corporation->Apple Inc.->iPod

  Če se tudi tebi ne sanja, kaj ima Homer Simpson z Intelom ....

  QR koda


  comments powered by Disqus

 Catalog-Item Reuse ‭[1]‬

 Catalog-Item Reuse ‭[3]‬

 Catalog-Item Reuse ‭[2]‬

24. september 2013
1068
24. september 2013
Wikipathia - Igra povezovanja
Aplikacije
Android, iOS