• /PublishingImages/MyPhoneScreen.jpg

  Uporabne Windows Mobile aplikacije: Microsoft My Phone

  24. september 2013 - Tilen Žagar

  My Phone sicer ne bi smel biti neznanka nobenemu lastniku mobitela z Windows Mobile, saj je aplikacija del standardnega nabora novega telefona. Ampak ponavadi je skrita nekje v listi programov, ime pa ne razkriva najbolj jasno, kaj je sploh njen namen. Tudi sam sem se srečal z njo šele, ko sem HD Miniju nadgrajeval ROM (če ima kdo željo lahko bolj podrobno opišem tudi ta proces), pri postopku pa se žal izgubijo tudi vsi podatki na mobitelu. In točno za take primere je My Phone idealno orodje.

  Sama aplikacija je sestavljena iz dveh delov. Na mobitelu teče precej preprost klient, katerega naloga je samo skrb za sinhronizacijo z Microsoftovim strežnikom. Glavni del pa se dogaja na spletnem naslovu http://myphone.microsoft.com. Na strani se prijavimo z Windows Live IDjem, ki bi moral biti dobro znan vsem uporabnikom, ki klepetajo preko MSNja, sicer pa je ustvarjanje novega računa precej preprosto opravilo. S tem istim IDjem se prijavite tudi z mobitela in tako telefon povežete z računom.

  špartansko, a funkcionalno

  Na spletu vam Microsoft nudi 200 megabajtov prostora, kamor lahko shranjujete kontakte, sms sporočila, zapiske, slike, zaznamke internetnih strani itd. skratka več al manj vse, kar lahko na telefonu hranite. Žal mi pa ni uspelo shraniti HTCjevih Footprints, vendar se v ta problem iskreno nisem preveč poglabljal. Kljub vsemu velja na to opozoriti, da ne bom obtožen izgube dragocenih spominov.

  Sinhronizacija poteka v obe smeri, tako lahko kontakte urejate tudi na računalniku, jim dodajate slike, opise itd., kar se bo ob naslednji sinhronizaciji videlo tudi na mobitelu. Na mobitelu pa določite, kako pogosto naj telefon “pokliče” domov in javi spremebe oz. lahko to ročno počnete tudi sami. Prav tako določite kaj sploh želite shraniti na splet, privzeto namreč My Phone hrani samo kontakte. 200 megabajtov je danes sicer popolnoma dovolj za vse številke, sporočila, koledarje in zaznamke, za slike in videoposnetki pa je roko na srce (in glede na konkurenco) kar malo malo prostora.

  My Phone omogoča še mnogo več, a žal je večina stvari za nas nedosegljiva. Ob podpori nekaterih tujih operaterjev  lahko namreč preko spleta svoj telefon zaklenete oz. pobrišete vse podatke (če je bil recimo ukraden), preko GPSa preverite njegovo lokacijo ali če ga izgubite mimo vseh nastavitev sprožite najglasnejše možno zvonenje. Dvomim, da bo Microsoft v Windows Phone 7 odkrival toplo vodo in bo My Phone v osnovi ostal tako kot je, te funkcije pa marsikomu lahko pridejo zelo prav. Tako da *wink* Microsoft in *wink* Mobitel, da se začne tudi v Kokoški dogajati kaj v tej smeri.

  domača stran spletnega vmesnika


  comments powered by Disqus

 Catalog-Item Reuse ‭[1]‬

 Catalog-Item Reuse ‭[3]‬

 Catalog-Item Reuse ‭[2]‬

24. september 2013
1672
24. september 2013
Uporabne Windows Mobile aplikacije: Microsoft My Phone
Aplikacije