• Windows Mobile/BlackBerry natečaj za inovativne študente

  24. september 2013 - Jan Omahen

  Fakulteta za računalništvo in informatiko Univerze v Ljubljani (FRI) v sodelovanju s partnerji prvič prireja natečaj za najboljšo mobilno aplikacijo. Študentje se potegujejo za tri vrhunske mobitele ter možnost trženja njihove aplikacije.

  V Mobitelu verjamemo v domače znanje in spodbujamo razvoj na področju mobilnih telekomunikacij. V ta namen bomo za predmet Elektronsko in mobilno poslovanje prispevali kar dvajset mobitelov, ki bodo študentom v veliko pomoč pri razvoju in preizkušanju mobilnih aplikacij.

  Na FRI bodo študenti v Dnevih mobilne informatike pridobili potrebno znanje o razvoju mobilnih aplikacij in se nato s svojimi aplikacijamo potegovali za nagrade. Glavni organizator doc. dr. Rok Rupnik iz Laboratorija za informatiko želi z dogodkom opozoriti na  nov predmet Elektronsko in mobilno poslovanje, ki bo študentom bolonjskega študija na voljo v naslednjem študentskem letu.

  Dnevi mobilne informatike so razdeljeni na tri dni. Prvi dan, 12. maja, je v prostorih FRI-ja potekala strokovna delavnica, na kateri so se obiskovalci seznanili s platformami Windows Mobile in BlackBerry ter s podrobnostmi natečaja. Študentje, ki se bodo odločili za sodelovanje v natečaju, bodo imeli celo poletje časa za razvoj svojih idej oziroma mobilnih aplikacij.

  Predavala sta Jernej Kavka iz podjetja Microsoft (predstavil razvoj aplikacij na platformi Windows Mobile) ter Miha Štrumbelj (predstavil razvoj na platformi BlackBerry). Delavnica bo ponovljena 20. maja v Sežani, ob 18. uri v Poslovno informacijskem centru.

  Drugi dan, 5. oktobra, bo na fakulteti potekala druga delavnica. Takrat bodo študentje testirali svoje aplikacije na ciljnih mobitelih, pri morebitnih zadregah pa jih bodo v pomoč strokovnjaki za posamezno platformo.

  Rok za oddajo končnih aplikacij je 17. oktober. Med njimi bo komisija izbrala najboljše mobilne aplikacije v posameznih kategorijah, ki se bodo uvrstile v finale natečaja. Rezultati izbora bodo objavljeni 22. oktobra na eUčilnici fakultete.

  Tretji dan, 28. oktobra, bodo finalisti svoje mobilne aplikacije predstavili širšemu občinstvu, ki bo nato glasovalo za najboljšo aplikacijo v kategoriji določene platforme. Sledila bo razglasitev zmagovalnih mobilnih aplikacij in podelitev nagrad. Znane bodo tudi aplikacije, za katere bodo avtorji prejeli ponudbo za sklenitev pogodbe in trženje.

  Delavnice so namenjene vsem, ki jih zanimajo predstavljene teme, v nagradnem natečaju pa lahko sodelujejo le študentje Fakultete za računalništvo in informatiko, prek njim dobro znane eUčilnice.

  Vsak študent lahko prijavi največ tri mobilne aplikacije, in sicer po eno aplikacijo za posamezno mobilno platformo in kategorijo (Windows mobile, kategorija “Igre in zabava”, Windows Mobile, kategorija “Učinkovitejše poslovanje” in BlackBerry, kategorija “Učinkovitejše poslovanje”).

  Končne aplikacije bodo zagotovo odlično služile svojemu namenu in se bodo študentje izkazali kot odlični razvijalci mobilnih aplikacij.


  comments powered by Disqus

 Catalog-Item Reuse ‭[1]‬

 Catalog-Item Reuse ‭[3]‬

 Catalog-Item Reuse ‭[2]‬

24. september 2013
1042
24. september 2013
Windows Mobile/BlackBerry natečaj za inovativne študente
Novice