• /PublishingImages/WP7-marketplace.jpg

  Windows Phone Marketplace s 30.000 aplikacijami, sedaj tudi za Mango

  23. september 2013 - Alja Isaković

  Windows Phone Marketplace ima po zadnjih uradnih podatkih že skoraj 30.000 aplikacij, ki se jim bodo sedaj lahko pridružile tudi aplikacije s podporo funkcijam prihajajoče nadgradnje Mango. Na dan pa prihajajo tudi prve novice o bodočih Windows Phone nadgradnjah, imenovanih Tango in Apollo.

  Windows Phone vedno bolj zanimiv za razvijalce

  Glede na to, da Windows Phone 7 še ni upihnil svoje prve svečke, je 30.000 aplikacij lep dosežek. Število aplikacij sicer še ni primerljivo z vodilnima iOS App Store (425.000) in Android Marketom (240.000), a kljub temu zanimanje razvijalcev za Windows Phone vztrajno narašča. Med drugim Microsoft že uspešno snubi razvijalce platforme webOS, nad katero je HP prejšnji teden dvignil roke.

  Windows Phone 7 Marketplace

  Med dobrimi novicami za razvijalce je nedvomno tudi dejstvo, da je Microsoft začel s sprejemanjem in preverjanim aplikacij s podporo za Mango nadgradnjo. Nove aplikacije bodo tako lahko izkoriščale hitrejše preklapljanje med aplikacijami, možnost predvajanje glasbe v ozadju, izboljšane ploščice Live Tile, boljšo integracijo z iskalnikom in še marsikaj. Za podporo novostim je na voljo tudi posodobljen Windows Phone SDK 7.1.

  Prvi Mango telefoni v septembru?

  Kot smo že poročali, bomo sicer uporabniki na Mango nadgradnjo morali še malce počakati. Pričakuje se, da bodo prizvajalci svoje različice Manga in nove Mango telefone začeli izdajati že v septembru. Med drugim naj bi, po poročanju BGR, že 1. septembra HTC predstavil dva nova Window Phone Mango telefona, HTC Eternity in Omega.

  Windows Phone Mango Start Screen

  Mangu bosta sledili nadgradnji Tango in Apollo

  Po poročanju The Next Web, je Microsoft nedavno potrdil tudi govorice o nadgradnjah, ki bosta sledili prihajajoči nadgradnji Mango (Windows Phone 7.5). Mango naj bi nasledil Tango, ki ne bo večja nadgradnja, ampak bo primarno namenjena cenejšim Windows Phone napravam v državah v razvoju (omenjata se npr. Kitajska, Indija).

  Tango bo torej del strategije širjenja platforme Windows Phone na tržišča, kjer pametni telefoni še niso tako razširjeni. Naslednja večja nadgradnja za Windows Phone bo torej Apollo oz. Windows Phone 8 in bo na voljo šele naslednje leto.

  Slovenske Windows Phone 7 aplikacije lahko preizkusiš že danes

  Na Windows Phone nadgradnje bomo torej še morali malce počakati, ni nam pa potrebno čakati na slovenske Window Phone 7 aplikacij. Kljub temu, da v Sloveniji Windows Phone Marketplace še ni popolnoma podprt za razvijalce, lahko uporabniki WP7 telefonov na Marketplace še vedno najdemo kopico brezplačnih slovenskih Windows Phone 7 aplikacij, ki so prispele na natečaj M:Windows Phone 7. Predstavitve aplikacij najdeš na Tehniku, do 5. 9. 2011 pa ne pozabi glasovati še za tiste najboljše.

  Po tem datumu pa lahko že počasi računamo tudi na sveže Mango napovedi :-)


  comments powered by Disqus

 Catalog-Item Reuse ‭[1]‬

 Catalog-Item Reuse ‭[3]‬

 Catalog-Item Reuse ‭[2]‬

23. september 2013
272
24. september 2013
Windows Phone Marketplace s 30.000 aplikacijami, sedaj tudi za Mango
Novice
Windows Phone 7