• /PublishingImages/WP7_Connector_App_Store.jpg

  Windows Phone 7 Connector for Mac

  24. september 2013 - Tilen Žagar

  Že kar nekako tradicionalno uporabniki Applove strojne opreme niso navdušeni nad Microsoftovimi izdelki in sumim, da ni veliko gospodinjstev, v katerih je edini računalnik Macintosh, za mobilne pogovore pa skrbi telefon z Windows Phone 7. Microsoft si kljub temu ni mogel privoščiti ignorirati zadnje leta vse bolj popularnih in razširjenih Macov. Ampak namesto da bi na Mac OS X pripeljal z Oken znani multimedijski predvajalec Zune, ki istočasno skrbi še za vsa s telefonom povezana opravila, smo dobili Windows Phone 7 Connector for Mac.

  Kje?

  Da ne bi bilo vse preveč rožnato, se lahko začnejo stvari zapletati že pri namestitvi. Windows Phone 7 Connector lahko namestimo samo preko Applove spletne trgovine App Store. To kot prvo zahteva uporabniški račun, če ga še nimate, in kar je večja nevšečnost, vsaj Mac OS X 10.6. Če na vašem Jabolku predeta Leopard, Tiger ali kaj starejšega, nove Nokie niso najbolj pametna izbira za pismo Božičku.

  Connector je na voljo samo v App Store.

  Kako?

  Ko program tako ali drugače spravimo na računalnik, je vsaj mene čakalo prijetno presenečenje. Windows Phone Connector namreč svoje delo opravi odlično, drznil bi si reči, da celo bolje kot Zune. Osvobojen vse šminke in multimedijske navlake, ki bremeni Zune, se namreč predstavi s čistim, preprostim, a kljub temu zmogljivim vmesnikom.

  Fotografije uvozimo neposredno iz Aperture.

  Connector zna vse, kar zna Zune. Telefon lahko nadgradimo, kopiramo glasbo, filme in fotografije. Pri tem se poveže z iTunes, iPhoto in Aperture in se tako odlično vključi v Applov ekosistem. Za piko na i pa še iz glasbene zbirke sam izlušči datoteke, primerne za zvonenje (ringtone). Zune zaenkrat še ni tako eleganten.

  V zbirki sam poišče glasbo, primerno za zvonenje.

  Če ste torej pristaš Macov, pa vas istočasno mika telefon z Microsoftovim mobilnim operacijskim sistemom, razloga za skrb ni (vsaj če vaš Mac ustreza zahtevam App Stora). Connector je pravzaprav tako dober, da ne bi bilo napačno, če bi v Redmondu sprogramirali še Windows Phone 7 Connector for Windows.


  comments powered by Disqus

 Catalog-Item Reuse ‭[1]‬

 Catalog-Item Reuse ‭[3]‬

 Catalog-Item Reuse ‭[2]‬

24. september 2013
1759
24. september 2013
Windows Phone 7 Connector for Mac
Aplikacije
Windows Phone 7