• /PublishingImages/WP7-620x355.png

  Kaj lahko uporabniki pričakujemo od naslednje Windows Phone 7 nadgradnje?

  23. september 2013 - Alja Isaković

  "Mango", naslednja večja nadgradnja za pametne telefone Windows Phone 7,  naj bi med drugim prinesla vodeno navigacijo, vgrajeno možnost branja črtnih kod in glasbeno storitev, podobno popularni aplikaciji Shazam. Nadgradnjo Mango oz. Windows Phone 7.5 naj bi sicer dočakali šele jeseni, je pa vedno več znanega o tem, kaj lahko pričakujemo.

  Prejšnji mesec smo že poročali o novostih, ki jih bo Mango prinesel za Windows Phone razvijalce. Iz predstavljenih novosti, ki smo jih videli na konferenci MIX 2011, je že bilo mogoče sklepati o izboljšavah za aplikacije. V sklopu zadnjega Windows Phone Dev Podcast-a pa smo izvedeli tudi nekaj o novostih samega operacijskega sistema.

  Vodena navigacija

  Windows Phone 7 za zemljevide seveda uporablja Bing Maps. V nadgradnji Mango naj bi zemljevidom končno dodali tudi vodeno navigacijo, ki nas bo z glasovnimi navodili usmerjala pri vožnji.  Microsoft skuša seveda s tem  ujeti Google, ki podobno navigacijo na Android telefonih že ponuja.

  Windows Phone 7 Navigation - Mango

  Bing Audio in Bing Vision za prepoznavanje glasbe in slik

  Bing Audio podobno kot popularna storitev Shazam omogoča, da telefon s poslušanjem  ugotovi, katera pesem se trenutno predvaja. Vgrajen naj bi bil kar v iskalnik Bing, ki je na telefonih Windows Phone 7  preprosto dostopen preko tipke za iskanje.

  Bing Audio WP7 Mango

  Druga novost, ki bo predvidoma vgrajena kar v iskalnik Bing, je Bing Vision. Funkcija naj bi omogočala branje črtnih kod, pa tudi knjig, CD-jev, DVD-jev in besedila. Zanimivo je, da to funkcijo že nekaj časa podpira iPhone aplikacija Bing, podobno storitev pa ponuja tudi aplikacija Google Goggles (na voljo za iOS in Android).

  Ostale novosti

  Nadgradnja Mango bo poleg teh funkcij podpirala tudi možnost narekovanja SMS-sporočil preko mikrofona, dodana pa naj bi bila tudi podpora podcast-om preko aplikacije Marketplace.

  WP7 Mango - Podcast

  Zaenkrat torej še ne gre za pretresljive novosti, ampak predvsem za dohajanje konkurenčnih operacijskih sistemov. Slednje je nedvomno pomembno za Windows Phone 7, če se želi postaviti ob bok Androidu in iOS.

  Morda pa bomo še kaj bolj zanimivega izvedli po 24. maju. Za ta dan je namreč Microsoft napovedal predstavitev "naslednje večje izdaje Windows Phone"; sklepamo lahko, da gre za podrobno predstavitev nadgradnje Mango. Seveda bomo o predstavljenih novostih poročali tudi na Tehniku.

  WP7 VIP preview 25-may-2011Vir: ReadWriteWeb, MobileCrunch

  comments powered by Disqus

 Catalog-Item Reuse ‭[1]‬

 Catalog-Item Reuse ‭[3]‬

 Catalog-Item Reuse ‭[2]‬

23. september 2013
249
24. september 2013
Kaj lahko uporabniki pričakujemo od naslednje Windows Phone 7 nadgradnje?
Novice
Windows Phone 7