• /PublishingImages/WP7_USB_explorer.jpg

  Windows Phone 7 telefon kot zunanji USB disk

  24. september 2013 - Tilen Žagar

  Microsoft je sicer omejil dostop do spomina WP7 telefonov, ki je tako posredno dosegljiv samo preko Zune aplikacije, vendar lahko z nekaj posegi v sistemski register Windowsov na vašem računalniku to omejitev odpravimo. Do telefona lahko potem dostopamo tako kot smo navajeni z Nokij in Androidov preko Raziskovalca, prenašamo datoteke in brskamo po podatkih na telefonu.

  Ampak preden začnemo stikati po drobovju Windowsov OPOZORILO! Spreminjanje sistemskega registra na napačnih koncih je lahko nevarno opravilo, ki naredi vaš računalnik neuporaben. Ravno tako se vsega lotevate na lastno odgovornost, garancija pa vam ne krije potencialne škode. Skratka, če niste prepričani v svoje znanje in sposobnosti, tega NE počnite.

  Če vas to ni odvrnilo od nadalnjega branja, naj vas potolažim. Urejanje registra je precej rutinsko delo, orodje za to je že priloženo Oknom, in vse kar bomo naredili je samo spremenili nekatere parametre, ki jih je Microsoft že vključil v gonilnike za telefone.

  Iz glavnega menija ali opravilne vrstice zaženite regedit.exe, s čimer odprete urejevalnik registra. V levem drevesnem seznamu odklikajte do HKEY_LOCALE_MACHINE\SYSTEM\CurrentControlSet\Enum\USB in s kombinacijo control+F poiščite niz ZuneDriver. V pomoč naj vam bo spodnja slika.

  Ko označite Device Parameters se vam na desni zvrsti cela serija vnosov. Z dvoklikom na ime vnosa lahko spremenijate njihove vrednosti, kar je potrebno naredi pri naslednjih treh:

  1. ShowInShell spremenite iz 0 v 1
  2. PortableDeviceNameSpaceExcludeFromShell spremenite iz 1 v 0
  3. EnableLegacySupport spremenite iz 0 v 1

  Urejevalnik lahko zaprete in priključite vaš telefon. Zaprite Zune in odprite Raziskovalec, kjer bi morali videti tudi telefon. In to je to. Uporaba telefona kot USB disk je sicer vezana na računalnik(e), kjer ste tako "popravili" register, vseeno pa je boljše kot nič.

  Glasba na telefonu v Raziskovalcu.

  Trik so pogruntale pametne glave na mobiletechworld.


  comments powered by Disqus

 Catalog-Item Reuse ‭[1]‬

 Catalog-Item Reuse ‭[3]‬

 Catalog-Item Reuse ‭[2]‬

24. september 2013
1699
24. september 2013
Windows Phone 7 telefon kot zunanji USB disk
Novice
Windows Phone 7