• /PublishingImages/WPhekaton-apps2.jpg

  Windows Phone Hekaton spodbudil nastanek novih slovenskih aplikacij

  23. september 2013 - Alja Isaković

  Eden glavnih očitkov platformi Windows Phone 7 je pomanjkanje aplikacij, a tudi to se počasi spreminja. Marketplace ima sedaj že preko 60.000 aplikacij, med katerimi je tudi vse več slovenskih. Tokrat objavljamo seznam aplikacij, ki so konec leta nastale na 24-urnem Hackatonu.

  Windows Phone Hackaton je Microsoft organiziral konec decembra v Brežicah. Rezultat izziva je kar 15 novih aplikacij, ki jih že lahko brezplačno prineseš iz Windows Phone Marketplace.

  Nove informativne aplikacije

  Informativne aplikacije - Windows Phone Hackaton

  Približno polovica aplikacij ponuja raznovrstne pripomočke in enostavnejši dostop do informacij. Za lokalno uporabo sta najbolj zanimivi aplikaciji TV Spored za pregled sporedov televizijskih kanalov, ki so na voljo pri nas, in nova različica aplikacije Ljubljana BUS za lažje iskanje in uporabo ljubljanskega potniškega prometa. Ta je bila tudi med nagrajenci lanskoletnega natečaja M:Windows Phone 7.

  Poleg tega na WP Marketplace-u lahko sedaj najdeš aplikacije QRShare za enostavno izmenjavo slik ali kontaktov s pomočjo QR kod, Wiki MONSTER za dostop do naključnih člankov iz Wikipedie, Webcameron za dostop do spletnih kamera ter Traveleer in GUIDE.to za pomoč pri popotovanjih.

  Nove zabavne aplikacije

  Zabavne aplikacije - Windows Phone Hackaton

  Med zabavnimi aplikacijami najdemo največ iger: CoffeeBreak za kratek iziv s sestavljanko, Connect Four s klasično igro kombiniranja žetonov štiri v vrsto, Goalkeeper za vadbo golmanskih spretnosti, Military_vs_evilbox za obrambo Zemlje pred vesoljskimi napadalci, Shipment za kombinatorični iziv tovorjenja škatel na ladje in WhackaMole, klasična arkada, v kateri preiskušamo svoje reflekse.

  Poleg tega med novimi zabavnimi aplikacijami najdemo še aplikaciji Mustache Master, s katero lahko na katerokoli sliko dodamo zabavne brke in druge smešne dodatke, ter Twitter Emotions, ki nam omogoča iskanje tweetov po različnih razpoloženjih.

  Če imaš Windows Phone telefon, se ti vsekakor splača preiskusiti omenjene aplikacije ter s komentarji in glasovi podpreti delo slovenskih razvijalcev. Glede na to, da bo Windows Phone Marketplace v kratkem v celoti podprt tudi pri nas, lahko seveda pričakujemo, da bo tudi domačih aplikacij vse več.

  Ti je katera izmed novih aplikacij še posebej všeč?


  comments powered by Disqus

 Catalog-Item Reuse ‭[1]‬

 Catalog-Item Reuse ‭[3]‬

 Catalog-Item Reuse ‭[2]‬

23. september 2013
326
24. september 2013
Windows Phone Hekaton spodbudil nastanek novih slovenskih aplikacij
Aplikacije
Windows Phone 7