• /PublishingImages/WordpressiOS2.jpg

  Wordpress - blogaj s svojega mobitela

  24. september 2013 - Damjan Jagar

  Wordpress je trenutno najbolj razširjena platforma za bloganje (web log), uradno pa so izdane tudi aplikacije za pametne mobitele. Danes ti predstavljam Wordpress za BlackBerry, iPhone, iPad, Android in Nokio.

  Wordpress za BlackBerry

  WordPress za BlackBerry ti omogoča pisanje prispevkov, nalaganje fotografij in videov, urejanje strani in upravljanje s komentarji. Aplikacija deluje z WordPress.com in inštalacijami Wordpressa 2.9.2 in višje. Podprta je na novejših BlackBerry pametnih mobitelih, vključujoč 8700, Curve, Pearl, Bold, Storm, Storm2 in Tour. Zahtevan je BlackBerry operacijski sistem verzije vsaj 4.5, obstajata pa tudi verziji za 4.7 in 5.0.

  Oglej si zgornjo video predstavitev, nato pa si prenesi Wordpress za svoj BlackBerry in začni blogati z mobitela. Za prenos poskeniraj QR kodo, oziroma obišči spodnje povezave v svojem BlackBerry brskalniku.

  OS 4.5 in višje; OS 4.7 in višje; OS 5.0 in višje

  Prenos za BlackBerry OS 4.5 in višje - http://blackberry.wordpress.org/install

  Prenos za BlackBerry OS 4.7 in višje - http://blackberry.wordpress.org/installOS47

  Prenos za BlackBerry OS 5.0 in višje - http://blackberry.wordpress.org/installOS50

  Wordpress za iPhone in iPad

  Komentiranje

  Moderiraj, urejaj in odgovarjaj na komentarje. Z najnovejšim Wordpressom za iOS enostavno ostaneš v stiku s svojimi bralci.

  Elegantno bloganje

  Ustvarjanje novih in urejanje člankov je v Wordpressu za iOS zares enostavno. V vmesniku lahko spišeš prispevek, dodaš poljubne fotografije, preveriš pravilnost vnešenega besedila z vgrajenim črkovalnikom in dodaš povezave brez vsakršnegakoli predhodnega znanja programiranja v HTML programskem jeziku.

  Med pisanjem si lahko zagotoviš več prostora in večjo vidljivost s preprostim nagibom tvojega iPhona oziroma iPada v vodoravni položaj, WordPress pa se bo avtomatično prilagodil v širokozaslonski pregled.

  Deljenje lokacije

  Za deljenje tvoje lokacije preko iPhonea ob pisanju članka je potreben samo dotik Geotag ikone, za vse ostalo pa poskrbi WordPress, ki te najde in prikaže na zemljevidu. Uprablja se za prikaz lokacije na kateri je bil spisan prispevek.

  Fotografije

  V prispevek lahko dodaš neomejeno število fotografij. WordPress jih bo samodejno vstavil v tvoj tekst. Primerne so tako slike z visoko ločljivostjo, kot tudi slike optimizirane za medmrežje.

  Aplikacijo si prenesi iz App Storea s pomočjo slednje povezave. Klik!

  Wordpress za Android

  WordPress za Android je odprtokodna aplikacija, ki ti omogoča pisanje in urejanje vsebine ter upravljanje komentarjev s pomočjo vgrajenih obvestil. Aplikacija deluje z WordPress.com in WordPress 2.92 oziroma novejšim, za njeno poganjanje pa moraš imeti inštaliran operacijski sistem Android verzija 1.5 (cupcake) ali novejši.

  Oglej si spodnji predstavitveni video.

  [wpvideo 73jyWIka]

  Aplikacija je na voljo v Android Marketu na slednji povezavi (povezava deluje z obiskom iz Anroid naprave): Wordpress

  Wordpress za Nokio

  Na voljo je tudi WordPress za Nokia mobitele, vendar trenutno še v beta različici. Le ta omogoča urejenje obstoječih zapisov, pisanje in objavljanje novih prispevkov in strani ter upravljanje s komentarji neposredno s tvoje S60 ali Maemo Nokia naprave.

  Podprti so WordPress blogi verzije 2.7 in višje (WordPress.com in gostovani). WordPress za Nokio je tako kot za Android odprtokodni projekt in tako sta za prenos brezplačno na voljo tako sama aplikacija, kot tudi izvorna koda.

  Prenos - WordPress

  Vir: Wordpress


  comments powered by Disqus

 Catalog-Item Reuse ‭[1]‬

 Catalog-Item Reuse ‭[3]‬

 Catalog-Item Reuse ‭[2]‬

24. september 2013
575
24. september 2013
Wordpress - blogaj s svojega mobitela
Aplikacije
Android