• /PublishingImages/wpwelcomehome3.jpg

  [WP] Welcome Home to Windows Phone

  24. september 2013 - Tilen Žagar

  Eno izmed bolj nezanimivih in nadležnih opravil pri nakupu novega telefona je vsekakor prenos vseh stikov in ostalih podatkov. Včasih smo kopirali telefonske številke na SIM kartico in držali pesti, da se imena med prenosom ne bodo preveč pokvarila (in naslednje dni odkrivali čudežni svet neznanih ASCII znakov, ki so obogatili naš imenik).

  Danes je večina podatkov shranjena nekje v strežniških oblakih, vendar pa o kakšnem standardu težko govorimo. Moderni operacijski sistemi se sicer bolj ali manj dobro razumejo z vsem največjimi ponudniki, nagibajo pa se seveda k svoji rešitvi. Del strategije je tudi, da se nam udobno vgnezdene v njihov ekosistem, z imenikom, koledarjem, elektronsko pošto in zbirko aplikacij, ne da več ukvarjati z menjavo znanega okolja, prenašanjem podatkov in iskanjem novih aplikacij.

  Da nas to pri nakupu nove Lumie ne bi preveč obremenjevalo je Nokia v sodelovanju z Mark/Space (ali obratno?) pripravila aplikacijo Welcome Home to Windows Phone za Windows in OS X.

  Welcome Home se razume z Androidom, iOSom in BlackBerryi (začuda v druščini ni Symbiana, čeprav tam večino dela opravi že Contacts Transfer na samem telefonu).

  S starega telefona pa ne prenese samo telefonskih številk, ampak tudi koledar, glasbo in videoposnetke. Za piko na i pa vam prikaže še priporočila do WP aplikacij, ki so ali enaka ali opravljajo podobno funkcijo kot tiste, ki ste jih imeli na starem telefonu.

  Stike in koledar vam seveda shrani v Microsoftov Live (če Live računa še nimate in imate namen ali celo že uporabljate Lumio vam ga priporočam, brez njega ste med drugim tudi brez dostopa do Marketplacea), čeprav lahko na Windows Phone povsem brez problema uporabljate tudi Gmail. In za tisti zadnji korak, prenos podatkov na nov telefon, boste potrebovali še Zune.

  Welcome Home to Windows Phone je za uporabnike Nokia telefonov brezplačna, na osebni računalnik pa si jo lahko prenesete s spodnjega naslova.

  http://www.markspace.com/welcomehome/nokia/

  comments powered by Disqus

 Catalog-Item Reuse ‭[1]‬

 Catalog-Item Reuse ‭[3]‬

 Catalog-Item Reuse ‭[2]‬

24. september 2013
1796
24. september 2013
[WP] Welcome Home to Windows Phone
Aplikacije
Windows Phone 7, Windows Phone 8