• /PublishingImages/WP7back_no4.jpg

  [WP7] Nova uradna ozadja

  24. september 2013 - Tilen Žagar

  Windows Phone ne dopušča prav veliko lepotičenja sistema. Nekje ducat barv, v katere lahko odanemo ploščice, temno ali svetlo ozadje in to je to. Edini prostor, kjer imamo zares proste roke, je izbira ozadja na zaslonu za odklep telefona. Nekaj malega izbire pride že s telefonom, lahko prilepimo kakšno od svojih fotografij ali pa se odpravimo iskat srečo na internet.

  Navdušenec nad Windows Phone je tudi 25 letni grafični oblikovalec Levi Freeman iz Londona. Ko si je eno od njegovih makro fotografij za ozadje zaželela njegova punca, se je odločil zbirko najboljših objaviti na svojem blogu. Tam jih je opazil tudi Microsoft, ki ga je povabil k sodelovanju. Sad te naveze je 8 novih "uradnih" ozadij za Windows Phone 7 oziroma vse naprave z ločljivostjo zaslona 800 x 480 pik.

  Najlažje jih prenesete na telefon z uporabo bralnika QR kode. Na Windows Phone je to najbolj preprosto z uporabo Bing Vision, ki ga prikličete z gumbom za iskanje. Če vam le ta odpira Internet Explorer, si v sistemskih nastavitvah jezik iskanja (Browser & search language) iz slovenščine prestavite na angleščino (UK).

  Celotno zgodbo in ozadje vsake od fotografij pa si preberite v zapisu na Levijevem blogu.vir: Windows Phone Blog, Levi Freemna's blog

  comments powered by Disqus

 Catalog-Item Reuse ‭[1]‬

 Catalog-Item Reuse ‭[3]‬

 Catalog-Item Reuse ‭[2]‬

24. september 2013
1788
24. september 2013
[WP7] Nova uradna ozadja
Novice
Windows Phone 7