• /PublishingImages/WPplanetsiol_1.png

  [WP7] Planet Siol.net

  24. september 2013 - Tilen Žagar

  Planet Siol.net je sicer gost Marketplacea že od konca maja, pod drobnogled pa je na Tehniku zašel šele danes. Na srečo star slovenski pregovor pravi, bolje pozno kot nikoli.

  Aplikacija omogoča pregled novic in ostalih vsebin spletnega portala Planet Siol.net. Te so zbrane v kategorije, znane s spletne strani (novice, sportal, scena ...). Med njimi se sprehajamo s potegi vstran, kot narekujejo smernice Metro Windows 8 UI vmesnika, po novicah pa lahko tudi iščemo. Oblikovno je TSmedia opravila odlično delo, z modernim izgledom in hitrim delovanjem.

  Poleg tega lahko v Planetu preverimo tudi vremensko napoved, televizijski spored in horoskop. Vremenska napoved se napaja s podatki iz AccuWeather.com in Državne meterološke službe RS, in glede na podroben opis trenutnih razmer in napovedi upam, da se pri TSmedia odločijo izkoristiti možnost prikaza teh informacij na živi ploščici.

  Žal pa aplikacija ne podpira prilagajanja širine besedila velikosti črk. Za branje v pokončnem načinu namreč potrebujete odličen vid, vsaj če ne želite ves čas prestavljati besedila po zaslonu. Zgodi se tudi, da gumb za deljenje novice preko Facebooka, Twitterja ali Livea prekrije zadnjih par vrstic, kar se s telefonom v vodoravni legi ne dogaja. Če vas take nevšečnosti motijo, jim lahko to sporočite kar iz aplikacije, ampak glede na to, da je le ta še vedno v različici 1.0.0.0 so svoje delo že v prvo opravili dobro (ali pa se ne pritožujemo dovolj).

  Aplikacija je brezplačna, na voljo pa je v spletni trgovini Marketplace.

  Planet Siol.net sem preizkušal na telefonu Nokia Lumia 800.


  comments powered by Disqus

 Catalog-Item Reuse ‭[1]‬

 Catalog-Item Reuse ‭[3]‬

 Catalog-Item Reuse ‭[2]‬

24. september 2013
1795
24. september 2013
[WP7] Planet Siol.net
Aplikacije
Windows Phone 7