• /PublishingImages/priljubljeni.jpg

  YouTube na SiOL TV

  24. september 2013 - Tehnik

  YouTube je največji arhiv videozapisov človeštva in spletna destinacija, ki nas lahko popelje, kamor koli želimo. Od glasbe do dokumentarnih in igranih filmov, do nasvetov za vse na svetu, vključno s prikazi, kako se umiva posoda in igra z mačko. Da, seveda, mačke. Smešne, žalostne, razigrane in take, ki prestrašijo krokodila. In vse ostalo, kar vas zanima ali pa morda sploh niste vedeli, da vas zanima. YouTube seveda ne omogoča le ogleda videov, temveč tudi aktivno sodelovanje, objavo svojih videov, spoznavanje ljudi s podobnimi interesi, odkrivanje novih trendov in učenje novih stvari. V osnovi je narejen za interakcijo z uporabo računalnika, a do YouTuba lahko dostopamo tudi s tablicami, mobilnimi telefoni in pametnimi televizorji. Sedaj pa tudi na SiOL TV z uporabo komunikatorja SiOL BOX ali SiOL BOX S.

  Vsak način dostopa do YouTuba prinese svoje posebnosti glede uporabe in interakcije, a ogled neposredno na televizorju prek SiOL TV je eden najbolj preprostih. Oglejmo si nekaj korakov, kako iz tega dobiti kar največ.

  Prijava

  YouTube najdemo na SiOL TV na programu 330 in praktično takoj, ko ga izberemo, lahko začnemo z iskanjem in spremljanjem najpogosteje predvajanih, najnovejših in najbolj priljubljenih videov. Iskanje s številčnico daljinca ni najbolj praktično, a to si lahko preprosto olajšamo s prijavo v svoj račun za YouTube oziroma Google ali katero izmed njihovih storitev (GMail, Picassa, Dokumenti Google …). Ko enkrat vnesemo uporabniško ime in geslo, si lahko za račun nastavimo 4-mestno osebno številko za varne, a preprostejše prihodnje dostope.

  Opozorilo za uporabnike z vklopljeno zaščito preverjanja v dveh korakih (2-step verification): pred vnosom česar koli v SiOL TV morate v varnostnih nastavitvah svojega računa Google dodati novo napravo, s katero se povezujete v storitve Google in nato v SiOL TV vnesti geslo, ki vam ga ta postopek ustvari.

  Seznami predvajanja

  Po uspešni povezavi s svojim računom Google dobimo na SiOL TV možnost ogleda svojih priljubljenih videov in seznamov predvajanja, ki jih z lahkoto ustvarjamo na računalniku ali mobitelu. Ker se seznami nemudoma osvežujejo, si lahko posnetke z YouTuba, ki jih prijatelji objavijo na Facebooku ali katerem koli družabnem omrežju, nemudoma ogledamo na televizorju, le v seznam predvajanja jih moramo uvrstiti. To pa lahko storimo tako z računalnika kot z mobitela ali tablice. Poleg tega nam YouTube na SiOL TV pri vsakem videu ponudi sorodne videe, kar omogoča odkrivanje novih vsebin brez uporabe dodatnih naprav.

  In potem so tukaj še naši lastni videi. YouTube je zakladnica domačih videov in odličen način, kako jih lahko delimo z znanci, prijatelji in seveda družino. Predvajanje je mogoče omejiti na zasebno in javno, tako da ne vsiljujemo denimo svojih rojstnodnevnih zabav poslovnim partnerjem, na SiOL TV pa si jih lahko ogledamo vse in to zelo preprosto, z uporabo daljinca.

  YouTube na SiOL TV je odličen način, kako si ogledati vsebine na velikem zaslonu na karseda preprost način.


  comments powered by Disqus

 Catalog-Item Reuse ‭[1]‬

 Catalog-Item Reuse ‭[3]‬

 Catalog-Item Reuse ‭[2]‬

24. september 2013
1659
24. september 2013
YouTube na SiOL TV
Aplikacije