• /PublishingImages/AppESP-Android-Recs.jpg

  Z  aplikacijo appESP do novih aplikacij Android

  24. september 2013 - Tehnik

  Na Tehniku smo že predstavili nekaj spletnih strani, kjer najdeš več informacij o aplikacijah za Androida. V podjetju AppStoreHQ, ki skrbi za istoimensko spletno stran in smo jo že omenili kot dober vir informacij o aplikacijah Android, so pred kratkim pripravili tudi mobilno aplikacijo z imenom appESP.

  appESP ima na voljo podatke o aplikacijah, ki jih že imaš na mobitelu, nato pa ti predlaga aplikacije, ki naj bi te glede na določeno podobnost z že naloženimi aplikacijami zanimale. Če imaš npr. naloženih veliko iger, naj bi aplikacija v zavihku “Recs” (priporočila, angl. recommendations, oz. skrajšano recs) priporočala nove igre. Na nadaljnja priporočila lahko vplivamo tudi sami, tako da posamezne aplikacije označimo z “like” ali “dislike” ali pa jih odstranimo iz seznama predlaganih. S priporočili, vsaj v začetnih dneh uporabe, nismo bili preveč zadovoljni, aplikacija namreč priporoča tudi aplikacije, ki jih že imamo (celo samo sebe), in aplikacije, ki so npr. na voljo le v ZDA.

  Nove aplikacije lahko odkrivamo tudi na druge načine, v zavihku “hottest” lahko pobrskamo po trenutno najbolj popularnih aplikacijah, v zavihku “browse” pobrskamo po kategorijah (npr. igre) in hkrati izberemo še brskanje po brezplačnih aplikacijah, ali pa aplikacijo preprosto poiščemo v zavihku “search”.

  Posamezno aplikacijo lahko ocenimo (like/dislike), dodana je povezava do Android Marketa, opis, zaslonske slike, podatki (kategorija, razvijalec, objave o aplikaciji) in spisek podobnih aplikacij.

  Uporabniški vmesnik je prijazen, aplikacija v večini primerov deluje brez težav, a nekoliko počasi, priporočila pa, vsaj v začetku, ne delujejo najbolje.

  Aplikacije appESP, ki smo jo preizkusili na mobitelu Samsung Galaxy S, je brezplačno na voljo na Android Marketu, lahko pa si jo naložiš tudi s pomočjo spodnje QR kode.

  Če si aplikacijo že preizkusil/a, sporoči kakšno je tvoje mnenje o priporočilih.


  comments powered by Disqus

 Catalog-Item Reuse ‭[1]‬

 Catalog-Item Reuse ‭[3]‬

 Catalog-Item Reuse ‭[2]‬

24. september 2013
1440
24. september 2013
Z  aplikacijo appESP do novih aplikacij Android
Aplikacije
Android