• /PublishingImages/bump-phone-computer-photo.jpg

  Z aplikacijo Bump lahko slike iz telefona enostavno preneseš na svoj računalnik

  23. september 2013 - Alja Isaković

  Aplikacijo Bump, ki Android in iOS uporabnikom omogoča enostavno izmenjavo kontaktov in slik s trkom telefona, verjetno že poznaš. Sedaj aplikacija podpira tudi enostaven prenos slik na katerikoli računalnik v dosegu rok. Na računalniku moraš le odpreti novo Bump spletno stran, prenos pa sprožiš s trkom telefona po tipkovnici.

  Kljub temu, da imamo na voljo vse več storitev za izmenjavo in sinhronizacijo slik, si se gotovo že kdaj znašel/a v situaciji, ko si na določen računalnik želel/a prenesti sliko, pa nisi vedel/a, kje se zadeve lotiti. Vzpostavljanje Bluetooth prenosa je praviloma zamudno dejanje, ki te pusti na cedilu, ko ga najbolj potrebuješ. Če računalnik ni tvoj, ti tudi prijava v različne storitve v oblaku vzame svoj čas (kakšno je že moje Dropbox geslo?). Bump zato sedaj ponuja enostavno in zabavno rešitev za tovrstne zagate.

  Bump za prenos slik iz telefona na računalnik

  Za uporabo nove storitve moraš na svojem Android ali iPhone telefonu imeti nameščeno brezplačno aplikacijo Bump. Na računalniku, na katerega želiš prenesti sliko, nato v spletni brskalnik natipkaj naslov http://bu.mp, dovoli uporabo lokacije, nato pa s telefonom, na katerem imaš izbrano sliko ali slike v aplikaciji Bump, potrkaj po preslednici tipkovnice računalnika.

  Preostane ti le še potrditev povezave in bump! Izbrana slike ali slike bodo prikazane v spletnem brskalniku računalnika. Na spletni strani se lahko nato odločiš tudi za prenos slik na disk računalnika, objavo na Facebooku ali možnost kopiranja spletnega naslov do slik, ki ga lahko uporabiš v e-pošti ali na Twitterju. Ta enostaven postopek si lahko ogledaš tudi v spodnjem predstavitvenem videu.

  [vimeo width="600" height="400"]http://vimeo.com/42643283[/vimeo]

  Zadeva preverjeno deluje, Bump pa si je vsaj na mojem telefonu s to novo funkcijo izboril bolj viden položaj na glavnem domačem zaslonu. Če aplikacije Bump še nimaš, jo lahko brezplačno preneseš iz trgovine Google Play (Android) ali App Store (iOS) in s pomočjo strani bu.mp poskusiš potrkati po tipkovnici tvojega računalnika.


  comments powered by Disqus

 Catalog-Item Reuse ‭[1]‬

 Catalog-Item Reuse ‭[3]‬

 Catalog-Item Reuse ‭[2]‬

23. september 2013
358
24. september 2013
Z aplikacijo Bump lahko slike iz telefona enostavno preneseš na svoj računalnik
Aplikacije
Android, iOS