• /PublishingImages/Komunikator-Android-prijava-aplikacija.jpg

  Z aplikacijo Komunikator do klicev v tujini po domači tarifi [Android, iOS]

  24. september 2013 - Tehnik

  Uporaba mobilnih storitev v tujini lahko hitro postane drag šport. A na srečo imaš kot uporabnik/ca Mobitelovega omrežja na voljo različne storitve za zmanjšanje tovrstnih stroškov. Če želiš v tujini ugodno klicati in pošiljati sporočila v Slovenijo, je odlična izbira storitev Komunikator, ki je sedaj na voljo tudi kot Android in iOS aplikacija.

  Aplikacija Komunikator sedaj v Trgovini Google Play za vse Android uporabnike

  Komunikator: klicanje in SMS-anje preko interneta

  Ne poznaš še storitve Komunikator? Nič hudega, na predstavitveni strani so zbrane vse pomembne informacije. Če na hitro povzamemo: storitev je na zahtevo na voljo vsem naročnikom Mobitelovih storitev; če uporabljaš pakete Povezani 55, Super Povezani in Mega Povezani, je Komunikator brezplačen, sicer pa se zaračuna mesečna naročnina 3,00 € (priključne takse ni). Če si pogosto v tujini, se ti bodo stroški hitro povrnili le z nekaj klici.

  Ko imaš enkrat vklopljeno storitev, ti Komunikator preko internetne povezave omogoča cenejšo komunikacijo z družino in prijatelji, ki se ti niso utegnili pridružiti na potovanju. Seveda pa lahko storitev uporabljaš tudi doma na področjih s slabim signalom, ki imajo kljub temu dostop do interneta. Z uporabo brezplačnih brezžičnih omrežij WiFi pri klicanju in SMS-anju dodatnih stroškov praktično nimaš, saj plačaš le toliko, kot ponavadi pri klicih in sporočilih v Sloveniji. Pri tem namreč veljajo vsi popusti in zakupljene količine tvojega izbranega paketa.

  Možnosti za uporabo storitve Komunikator

  Dodatna prednost je še ta, da se pri klicanju prejemniku na mobitelu izpiše tvoja številka, Komunikator pa omogoča tudi, da si v tujini za druge dosegljiv/a po domači tarifi. Do sedaj smo za uporabo Komunikatorja uporabljali poseben program za računalnike ali USB-ključek Komunikator USB, na mobitelih pa je bila potrebna namestitev ene izmed aplikacij, ki podpirajo internetno telefonijo preko protokola SIP. Nova Android in iOS aplikacija bo sedaj uporabo Komunikatorja še bolj poenostavila.

  Novo: aplikacija Komunikator za Android in iOS telefone

  Če uporabljaš Android telefon, lahko aplikacijo Komunikator brezplačno preneseš iz trgovine Google Play. Zaenkrat je aplikacija prilagojena uporabi na telefonih, za Android tablice bo kasneje na voljo druga različica s prilagojenim uporabniškim vmesnikom. iOS različico aplikacije seveda najdeš v App Store.

  Aplikacija Komunikator za Android

  Ob prvem zagonu aplikacije je najprej potrebna prijava, pri kateri uporabiš uporabniško ime s tvojo telefonsko številko v obliki 38641700700 in geslo, ki ga uporabljaš za dostop do portala Moj Telekom/Mobitel. Pri prijavi se lahko odločiš tudi, ali želiš storitev uporabljati tudi preko podatkovnih 3G omrežij (pri tem se seveda obračunajo dodatni stroški prenosa podatkov).

  Po uspešni prijavi aplikacija deluje kot vsaka druga aplikacija za telefoniranje. Na voljo imaš številčnico za klicanje ali pošiljanje SMS-sporočila na poljubno številko, dostop do imenika na telefonu, zavihek z zgodovino klicev in zavihek s sporočili. Med klicanjem imaš seveda na voljo vse standardne možnosti kot npr. zadržanje klica in prikaz številčnice.

  Aplikacija Komunikator za Android - klicanje

  Kadarkoli lahko preko statusne vrstice telefona preveriš tudi stanje aplikacije in vrsto uporabljene povezave (3G ali WiFi). Dokler imaš aplikacijo zagnano, si tudi za druge na voljo preko Komunikatorja; v primeru, da v Komunikatorju klic zavrneš, se le-ta preusmeri še na mobilno omrežje. Aplikacija je na voljo v slovenščini in angleščini, glede na nastavitve telefona.

  Na naslednje veliko potovanje s Komunikatorjem

  Uporaba aplikacije je, kot lahko vidiš, povsem preprosta. Če načrtuješ kakšno daljše potovanje ali si pogosto v tujini in želiš pri tem imeti enostaven in cenovno ugoden dostop do vseh domačih, moraš pred naslednjim potovanjem poskrbeti le še za to, da storitev vklopiš. Nato ti v tujini preostane le še uživanje, saj verjamemo, da boš v hotelih, na letališčih in raznih lokalih brez večjih težav našel/la WiFi povezavo za brezplačno uporabo Komunikatorja.

  Če te zanimajo še druge storitve, ki jih lahko uporabiš v tujini, kot so denimo podatkovni paketi za tujino ali limiti in blokade podatkovnega prenosa ali morda uporaba mobitela na eksotičnih potovanjih, pred odhodom na strani Nasveti za tujino preveri še druge možnosti.

  Ne glede na to, kje, kako in s kom boš užival/a v tujini, ti vsekakor želimo prijetno potovanje in čim manj nepredvidenih stroškov. Naj bo mobitel tudi v tujini tvoj zvesti sopotnik!


  comments powered by Disqus

 Catalog-Item Reuse ‭[1]‬

 Catalog-Item Reuse ‭[3]‬

 Catalog-Item Reuse ‭[2]‬

24. september 2013
1629
24. september 2013
Z aplikacijo Komunikator do klicev v tujini po domači tarifi [Android, iOS]
Aplikacije
Android, iOS