• Z Mobilno TV v živo na svetovnem prvenstvu

  24. september 2013 - Tehnik

  Zdaj gre zares. 3 tekme na dan: takoj po kosilu, sredi popoldneva in zvečer. Kako si ogledati vse? No, prav vseh najbrž ne bo mogoče, saj je kljub nogometnemu prvenstvu treba v službo ali šolo, vendar pa to ne pomeni, da je čas za vdajo.

  Če ne uspeš priti do domačega televizorja ali najbližje kavarne, lahko še vedno posežeš po svojem mobitelu. Mobitelova Mobilna TV, po dveh letih še zmeraj edina tovrstna storitev na slovenskem trgu, bo namreč prenašala vse tekme svetovnega prvenstva v nogometu iz Južnoafriške republike.

  Kako do Mobilne TV?

  Storitev Mobilna TV je na voljo vsem Mobitelovim naročnikom. Za delovanje potrebuješ mobilnik, ki podpira storitev, kar vključuje veliko večino 3G (UMTS/HSDPA/HSUPA) mobilnikov, za uporabo pa se je potrebno nahajati v območju pokritosti s signalom UMTS/HSDPA, ki trenutno obsega okrog 75% slovenskega prebivalstva.

  Nato obišči mobilni Planet (bližnjica v meniju; če je nimaš, pa v brskalnik mobitela vpišeš planet.mobitel.si) in izberi povezavo Mobilna TV. Stran ti ponudi izbor paketa, nato pa še možnost ogleda kar na strani, ali pa s pomočjo aplikacije Mobilna TV. In ne pozabi, Mobilno TV lahko brezplačno preizkusiš za 24 ur in si v času preizkusa ogledaš kar lepo število tekem.

  Naslednja tekma slovenskih nogometašev bo na sporedu v petek, 18.6. ob 16:00, ko se bodo naši fantje pomerili z ekipo ZDA.Aplikacija Mobilna TV

  Tako z aplikacijo kot prek brskalnika si lahko ogledaš neposredni prenosa televizijskega programa, a z aplikacijo je upravljanje še lažje; dostopaš lahko do elektronskega programskega vodiča in si nastaviš SMS-opomnike ob pomembnih televizijskih dogodkih, torej ob nastopih naših nogometašev :) Aplikacija je spisana v Javi in deluje na večini mobitelov proizvajalcev Nokia, Sony Ericsson, Samsung in LG.

  Televizijski programi

  Med prvenstvom je seveda najpomembneje, da je na Mobilni TV na voljo drugi program TV Slovenija, vendar pa Mobilna TV vključuje tudi prvi program nacionalke, POP TV in Kanal A, športna Šport TV1 in 2, novičarski Info TV, glasbena Čarli TV in TV Golica, TV Piko in za popestritev še risanke Cartoon Network. To so programi Osnovnega paketa, polnoletnim naročnikom pa je na voljo tudi dodaten paket Mobilna TV Plus z vsebinami za odrasle.

  Dodatne nastavitve

  Mobilna TV je še dokaj nova storitev in lahko pri nekaterih mobitelih zahteva dodatne nastavitve. Če naletiš na težave, ne pozabi, da lahko zmeraj pokličeš Mobitelov Center za pomoč naročnikom na 041 700 700, ali nam pišeš na info@mobitel.si. Pri nekaterih mobitelih je za uporabo Mobilne TV (preko brskalnika ali aplikacije) potrebno prilagoditi nastavitve pretočnega videa - ključno je, da pri pretočnem videu izbereš isto dostopno točko (npr. Mobitel Internet).

  SMS nastavitve: če še nimaš vključenega podatkovnega prenosa, pošlji SMS z besedo UMTS na 1919; za hitro povezavo do Mobilne TV pošlji SMS z besedo P TV na 1919; za prenos predvajalnika pošlji SMS z besedo P TVP na 1919.Paketi

  Z osnovnim paketom lahko spremljaš 11 programov. Po preteku 24-urnega promocijskega obdobja, se lahko odločiš za enkratno 24 urno uporabo, ki stane 0,99 €, za 4,99 € pa lahko Mobilno TV spremljaš 30 dni.

  Pomembni datumi

  18.6. ob 16:00  Slovenija: ZDA

  23.6. ob 16:00 Slovenija: Anglija


  comments powered by Disqus

 Catalog-Item Reuse ‭[1]‬

 Catalog-Item Reuse ‭[3]‬

 Catalog-Item Reuse ‭[2]‬

24. september 2013
1360
24. september 2013
Z Mobilno TV v živo na svetovnem prvenstvu
Aplikacije