• /PublishingImages/epicurious.jpg

  Z mobitelom na piknik

  24. september 2013 - Tehnik

  Kmalu bo vreme ponovno primerno za piknike, zato smo preizkusili nekaj aplikacij, ki so nam lahko v pomoč, poiskati bo treba le še mojstra za peko.

  Omaha Steaks Steak Time

  Platforma: iOS, Android

  Aplikacijo je razvilo podjetje Omaha Steaks, ki svoje zrezke prodaja po trgovinah širom ZDA in tudi prek spleta. A poleg možnosti nakupa mesa in dodatkov aplikacija ponuja cel koš uporabnih informacij o pripravi zrezkov, od receptov do izobraževalnih video vsebin, predvsem pa nas je navdušil odštevalnik časa. V zavihku odštevalnik časa (Timer) namreč določimo debelino zrezka (mere so v inčih), nato izberemo kako naj bo zrezek pripravljen (rare, medium ...), aplikacija pa izračuna čas pečenja in opozori, ko je zrezek potrebno obrniti. Opozorilo si lahko nastavimo posebej za vsakega gosta, ki si je zaželel drugačen zrezek, tako vemo kako dolgo bo trajala priprava, pojedina pa bo natančno takšna kot so bile želje.

  Aplikacija Omaha Steaks Steak Time

  Aplikacija Omaha Steaks Steak Time za Android

  Aplikacija omogoča tudi dodajanje recepta v nakupovalni seznam, tako lahko v trgovini sproti preverjamo ali imamo vse sestavine, če se bo po nakupih odpravil nekdo drug, pa lahko seznam pošljemo po e-pošti. Kot je mogoče sklepati po imenu, receptov za pripravo brezmesnih jedi in prilog ne bomo našli, na voljo so le zrezki in omake.

  Aplikacija Omaha Steaks Steak Time

  Aplikacija Omaha Steaks Steak Time za iPhone

  Aplikacija Omaha Steaks Steak Time je brezplačno na voljo v trgovini App Store in na tržnici Android Market.

  Med uporabniki je priljubljena tudi aplikacija Weber’s On the Grill, ki je na voljo za iOS, a žal ne v slovenski trgovini, in pa aplikacija Grill-It, ki je na voljo na tržnici Android Market za €0,70, v trgovini App Store pa za €0,79 in vključuje tudi poslastice za vegetarijance in ljubitelje zelenjave.

  Epicurious

  Platforma: Android, iOS, Windows Phone

  V brezplačni aplikaciji Epicurious imamo že na domači strani izpostavljena seznama jedi za peko na žaru (Grilled Mains) in piknik (Picnic Ideas). Obe možnosti najdemo tudi v iskalniku v kategoriji “Season or Occassion”, nastavimo pa lahko tudi druge omejitve, če na primer želimo le recepte za vegetarijanske jedi. Tudi v tej aplikaciji lahko recepte dodamo na nakupovalni seznam, ki ga lahko posredujemo po e-pošti, ali vzamemo s sabo v trgovini in poskrbimo, da se bomo tja odpravili le enkrat.

  Aplikacija Epicurious

  Aplikacija Epicurious

  Whole Foods Market Recipes

  Platforma: iOS

  Aplikacija, ki so jo razvili za verigo trgovin z naravno in biološko pridelano hrano, ponuja nekoliko več receptov tudi za vegetarijance. Recepte lahko iščemo s pomočjo iskalnika, kjer lahko določimo različne iskalne pogoje glede na vrsto obroka, kategorijo in druge zahteve (npr. vegetarijansko). Za izpis receptov primernih za piknik izberemo kategorijo “Portable and Picnic”, sestavine lahko dodamo na nakupovalni seznam, navdih za pripravo jedi iz sestavin, ki so nam ostale po pikniku, pa poiščemo v kategoriji “On Hand”, kjer vnesemo sestavine, ki so nam na voljo, aplikacija pa nam ponudi recepte.

  Aplikacija Whole Foods Market Recipes

  Aplikacija Whole Foods Market Recipes za iPhone

  Aplikacija Whole Foods Market Recipes je brezplačno na voljo v trgovini App Store.

  Classic Camping CookBook&Meal Planner

  Platforma: iOS

  Aplikacija je bolj namenjena tistim, ki se bodo odpravili na kampiranje, recepte pa lahko uporabimo tudi za piknik. Po receptih lahko brskamo na več načinov, izberemo lahko način kuhanja (žar, palica), vrsto obeda (kosilo, zajtrk) in sestavine (vegetarijanske, piščanec, govedina). Pri posameznem receptu so dodana navodila za pripravo, seznam sestavin in pripomočkov, ki jih potrebujemo za pripravo.

  Aplikacija Classic Camping Cookbook & Meal Planner

  Aplikacija Classic Camping Cookbook & Meal Planner za iPhone

  Za čas kampiranja lahko vnaprej pripravimo jedilnik (zavihek Planner), sestavine se znajdejo na seznamu za nakupovanje, tako lahko vse potrebne sestavine nabavimo že pred odhodom, na voljo imamo tudi seznam pripomočkov, ki jih bomo potrebovali za kuho in pa navodila za pripravo.

  Aplikacija Classic Camping Cookbook & Meal Planner

  Aplikacija Classic Camping Cookbook & Meal Planner za iPhone

  Aplikacija je brezplačno na voljo v trgovini App Store.

  Mixology Drink Recipes

  Platforma: iOS, Android

  Na pikniku se seveda prileže tudi osvežilna pijača, aplikacija Mixology ponuja cel kup receptov za pripravo brezalkoholnih koktajlov. Na žalost brezplačna različica ne ponuja iskanja primernega recepta s pomočjo vnosa pijač, ki jih imamo na razpolago, ali dodajanja sestavin na nakupovalni seznam. Nekoliko več omogoča plačljiva različica Mixologist Drink Recipes, ki je na voljo na tržnici Android Market in v trgovini App Store.

  Aplikacija Mixology

  Aplikacija Mixology Drink Recipes

  Aplikacija Mixology je na voljo brezplačno na tržnici Android Market in v trgovini App Store.

  Uporabljaš še kakšno aplikacijo za organizacijo piknika?

  Cene v besedilu so takšne kot so bile v slovenskem App Storu in na Android Marketu 22.7. 2011. Zaslonske slike: Tehnik, Omaha Steaks, Digital Outcrop, The Coleman Company, Whole Foods Market, Condé Nast Digital

  comments powered by Disqus

 Catalog-Item Reuse ‭[1]‬

 Catalog-Item Reuse ‭[3]‬

 Catalog-Item Reuse ‭[2]‬

24. september 2013
1557
24. september 2013
Z mobitelom na piknik
Aplikacije
Android, iOS