• /PublishingImages/mobitel-m_android-HTC1.jpg

  Znani so zmagovalci natečaja M:Android!

  24. september 2013 - Tehnik

  Vaši prenosi, glasovi in ocena žirije so odločili: prva nagrada na natečaju M:Android pripada prometni aplikaciji Prometoid. Na drugo mesto se je uvrstil kviz prometnih predpisov CPP2010, na tretje pa radijski sprejemnik Brez frekvence. Te zanima, kako so bile aplikacije izbrane in kakšne nagrade prejmejo avtorji?

  Izbor zmagovalnih aplikacij

  Na natečaj M:Android, ki sta ga organizirala podjetji Mobitel in HTC, smo poleti prejeli kar 145 idej s strani 108 razvijalcev. Od tega je 47 razvijalcev oddalo 54 aplikacij, ki ste jih lahko v prejšnjem mesecu brezplačno stestirali Android uporabniki. Med javnim glasovanjem so uporabniki opravili skupaj 15564 prenosov aplikacij in podelili 8148 glasov. Vaši prenosi in glasovi so določili 20 najbolj priljubljenih aplikacij, katerih avtorji bodo za nagrado prejeli telefon HTC Desire.

  Mobitel in HTC - natečaj M:Android

  Po rezultatih priljubljenosti se je odločila še petčlanska strokovna komisija. Glasove komisije smo prišteli prenosom in glasovom uporabnikov v razmerju 60% proti 40% in tako prišli do končnih zmagovalcev. Pri svojem izboru je komisija upoštevala uporabniško izkušnjo, lokalno umestitev, inovativnost, uporabo vgrajenih senzorjev, velikost ciljne skupine uporabnikov, možnost prihodnjega razvoja aplikacije in možnost povezave aplikacije z Mobitelovo infrastrukturo.

  Tri najboljše aplikacije in nagrade

  Končni zmagovalci natečaja M:Android so tako:

  Prometoid1. mesto: Prometoid

  Avtor: Tomaž Orter

  Nagrada: 10.000 EUR in obisk korporacije HTC v Londonu za 1 osebo (vključeni so stroški letalske karte, nočitve, obiska korporacije HTC, dnevna žepnina; strošek izleta znaša 1.500 EUR).

  CPP20102. mesto: CPP2010

  Avtor: Mojca Ajdič

  Nagrada: 5.000 EUR

  Brez frekvence3. mesto: Brez frekvence

  Avtor: MEDIASURF, Jernej Modic s.p.

  Nagrada: 3.000 EUR

  Zmagovalcem iskreno čestitamo, seveda pa veljajo čestitke prav vsem udeležencem natečaja M:Android - dokazali ste, da smo Slovenci izjemno inovativni tudi na področju mobilnih aplikacij.

  Spremljaj Tehnika za predstavitve aplikacij in nove natečaje

  20 najbolj priljubljenih aplikacij natečaja, vključno z zmagovalnimi tremi, smo v tem tednu že predstavili na Tehniku:

  Pri predstavitvah najdeš tudi navodila o tem, kako si aplikacije brezplačno preneseš na svoj Android telefon. Poleg tega bomo na Tehniku v naslednjem tednu še enkrat podrobno predstavili vse tri zmagovalne aplikacije.

  Za vse razvijalce pa še namig: kmalu se obeta nov natečaj, zato pazljivo spremljajte Tehnika!


  comments powered by Disqus

 Catalog-Item Reuse ‭[1]‬

 Catalog-Item Reuse ‭[3]‬

 Catalog-Item Reuse ‭[2]‬

24. september 2013
1480
24. september 2013
Znani so zmagovalci natečaja M:Android!
Aplikacije
Android